Für Anikó az Örkény Színház megnyitása, 2004 óta tagja a társulatnak, számtalan előadásban játszott és játszik fontos szerepet, azonban nem csak színésznőként láthatta őt a közönség a teátrumban. A 2006-ban megjelent Nőstényálom című első nagylemeze után 2010-ben adták ki a szintén Hrutka Róberttel közös Kitalált világot, melynek debütáló koncertjére az Örkényben került sor. Nyolc évvel ez után ismét anyaszínházában mutatja be a színésznő vadonatúj albumát, mely a Magyar hangja vagyok címet kapta.

A Sandra Bullock, Juliette Lewis és Cameron Diaz szinkronhangjaként is ismert Für Anikó új lemezének dalait nagyrészt a régi zenésztárs, Hrutka Róbert jegyzi, de Jamie Winchester és Borlai Gergő szerzeményei is felcsendülnek az albumon. A dinamikus rock hangzás ezúttal a nagyobb, fesztivál közönség számára is izgalmas megszólalást ígér. Az Örkény Színházba azonban egy szelídítettebb változat készül, melyben szó lesz álhírekről, világmegváltásról, gyarlóságról és persze a szerelemről.

A Magyar hangja vagyok lemezbemutatója december 20-én lesz a nagyszínpadon, a koncertre pedig ezen felül még két alkalommal, január 17-re és február 21-re is jegyet válthat a közönség. A zeneszerzők mellett színpadra lép majd Mácsai Pál és Nagy Zsolt is.

Forrás és kiemelt kép: Örkény Színház