Idén augusztus 1-jén egy egész estés kulturális maratonnak lehetnek részesei, akik Óbudára látogatnak. A 3. kerület majd összes kulturális helyszíne, köztük múzeumok, galériák, kávézók és könyvtárak mind összefogtak, hogy egy, a múzeumok éjszakáját idéző rendezvényt hozzanak létre.

A programok között találhatók koncertek, kiállítások és tárlatvezetések, például Kleb Attila fotográfus CLOSER című kiállítása, aminek 16 órától lesz a tárlatvezetése a Godot Kortárs Művészeti Intézetben. A civilben koncertszervező fotóművész ezúttal jazz- és blues- legendák, valamint ünnepelt hazai színészek legintimebb arcait és gesztusait mutatja meg, annyira közelről, ahonnan csak nagy ritkán látni őket. „A fekete-fehérre komponált képek olyan sztárokat hoznak közel hozzánk a maguk természetes szépségében, mint például Chick Corea, Dee Dee Bridgewater, Erik Truffaz, Für Anikó, Gryllus Dorka, John McLaughlin, Omara Portuondo, Pharoah Sanders, Suzanne Vega, Tompos Kátya vagy Victor Wooten.” – látható a programleírásban. A kiállítás a Kult Éj után még augusztus 7-ig látogatható.

A rendezvény augusztus 1-jén 16 órától éjfélig tart, melyre a jegyek ára 14 éves kor fölött 1000 forint. Az egyszer megváltott belépőjegyek érvényesek a programban résztvevő összes múzeum és egyéb helyszín látogatására, amelyeket a helyszínen lehet megvásárolni. (A 3. kerületi kedvezmények ezen az eseményen nem érvényesek. Néhány program, foglalkozás költségtérítéses, ezeket az adott intézmények külön jelzik felületeiken.)

Kiemelt kép: Für Anikó, Gryllus Dorka és Tompos Kátya (Fotó: Kleb Attila)