A kultúra elkötelezett támogatójaként a RaM Színház by Freelusion most lehetőséget biztosít független társulatok és előadóművészek számára magas színvonalú előadások bemutatására, illetve már bemutatott darabok tovább játszására, műfaji megkötés nélkül.

A RaM Színház by Freelusion első alkalommal hirdet színházi befogadó pályázatot: független hazai társulatok és előadóművészek jelentkezését várják, akik félkész, kész, akár bemutatás előtt álló előadások premierjének megvalósítására, vagy már bemutatott darabok továbbjátszására szeretnék a feltételeket megteremteni, műfaji megkötés nélkül. Egy pályázó több művel is részt vehet a pályázaton, amely nevezési díj nélkül valósul meg. A beérkezett műveket a RaM Színház by Freelusion kreatív munkatársai bírálják el. A munkák befogadásáról minden esetben e-mail formában megerősítést kapnak a pályázók, a nyertesek ez év május-november hónapjaiban kerülnek bemutatásra.

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell: a mű egyoldalas szinopszisát (pdf formátumban), videóanyagot (részleteket vagy a teljes előadást), valamint minimum 2 nagyfelbontású fotót. A pályázatra való jelentkezéseket, és az anyagokat 2022. május 31-ig elektronikus formában (Google Drive, WeTransfer, stb.) lehet elküldeni a palyazat@ramszinhaz.hu e-mail címre. A RaM Színház by Freelusion a nyerteseknek teret biztosít az előadás bemutatását megelőző próbákhoz (bemutató előtt 1-2 nap), illetve az előadás premierjéhez, emellett szakmai, infrastrukturális és technikai segítséggel állnak a nyertes pályázók rendelkezésére, együttműködnek a promócióban, biztosítják a jegyértékesítést a helyszínen, valamint online felületen. A színházi eszközöket, jelmezt, díszletet, a szükséges zenekíséretet vagy zenei alapot, az emberi erőforrásokat a pályázónak kell biztosítani, aki felel továbbá a pályaművel kapcsolatos szöveg és/vagy a zenei szerzői jogdíjak rendezéséért is. 

Az elbírálás folyamatos, a minden hónap végéig beérkezett pályázatokat a bizottság a következő hónap 10. napjáig bírálja el.

Kiemelt kép: A Ram Színház épülete (Fotó: wikipedia)