A Nemzeti Színház épületének legfelső emeletén található a Bajor Gizi Szalon, az a játszóhely, melyben a kis létszámú közönség karnyújtásnyira ül a színpadon játszó színésztől. Tökéletes hely, intim tér a színészi önvallomások, monodrámák számára. A Szalonban játssza önálló estjét Szűcs Nelli (Fedák Sáriról), Tóth Auguszta (Mezei Máriáról), Olt Tamás (Rejtő Jenőről), Nagy Mari és Szarvas József. Hozzájuk csatlakozik idén nyáron a teátrum egy újabb művésze, Bakos-Kiss Gábor, aki a neves amerikai énekes, Frank Sinatra életét meséli el.

Sinatra élete és művei alapján Bereczki Ágota készített színdarabot. Az előadás főszereplője Frankie, egy törekvő, fiatal srác, aki nem akar mást, csak énekelni, de azt mindenáron. Az élet azonban nem adja könnyen a sikert, így neki is vért-verejtéket izzadva kell előre haladnia az úton, amit kitalált magának. Frank Sinatra alakját a legkülönfélébb történetek, szóbeszédek és a valóság keveréke árnyalja, de vajon hogyan szólalhatott meg ő a mindennapokban?

A Frankie bemutatója május 18-án lesz, rendezője Zakariás Zalán, a látványt Csiki Csaba tervezi, az előadásban pedig közreműködik még Bakos-Kiss Gábor unokaöccse, a Színművészeti végzős hallgatója, Hajdu Tibor is.

Kiemelt kép: Puska Judit