Május 6-án nyílik meg A következő keresztútnál című kiállítás, amelyen a Stúdió K közelmúltban készült előadásairól készült fotókat tekinthetünk meg 10 napon keresztül.

Az idén 50 éves Stúdió K május 6-án nyitja meg a Kispont Galériában A következő keresztútnál című fotókiállítást, amely válogatás a színház közelmúltbeli előadásainak képeiből. A Ráday utcai színpadon láthattuk mostanában a Nerót egy szűk sárga dobozba zárva, a Heilbronni Katicát edzőteremben, vagy éppen A Széplélek gigászi álomkastélyát. A mostani kiállításon egymás mellé kerülnek a jelenleg futó népszerű produkciók képei, így megelevenednek többek között Hegymegi Máté, Jeles András, Horváth Csaba, Urbán András, Edvin Liverić, valamint a Stúdió K k2-vel közös előadásai is. Emellett láthatunk képeket a társulat egyik legnépszerűbb, de a színházon kívül játszódó produkciójáról, a Peer Gyntről is. A kiállítást május 6-án 18 órakor Tóth Réka Ágnes és Závada Péter költők nyitják meg, akik egyben egy-egy előadást íróként is jegyeznek a teátrumban. A válogatott képeket Vass László, Slezák Zsuzsa, Schiller Kata, Molnár Miklós, Doma Petra, valamint Gordon Eszter készítette.

A május 16-ig látogatható tárlat egy nagyobb, jubileumi eseménysorozat része, amelyet a Stúdió K a megalapításának 50. évfordulója alkalmából rendez. Ehhez kapcsolódóan beszélgetéseket és további kiállításokat is szerveznek, május 25-én például a Stúdió K alapítója Fodor Tamás újraalkotja egykori emblematikus Élektra rendezését.

Kiemelt kép: Jelenetkép a Peer Gynt című előadásból (Fotó: Slezák Zsuzsa)