A népszerű nyári fesztivál szervezői idén új rendezvénysorozatot indítottak KŐFESZT – A szabad táncház néven. A hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő rendezvény mind a négy napja teltház előtt zajlott, óriási igény mutatkozott az összes programra.

A helyszínről tudósító kollégánk – Steindl Gabriella – sem unatkozott, téma minden napra bőven akadt. A legjobb képek most mindenki számára láthatóak lesznek, ugyanis az idei KŐFESZT-en kiállításra kerülnek.

„Az első nap túl korán érkeztem, és rögtön kétségbe estem, hogy lesz-e egyáltalán bármilyen program is a helyszínen. Aztán szép lassan elkezdtek csordogálni az emberek, és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy szinte mozdulni sem lehet a tömegtől. Teljesen magával ragadott a hangulat, hihetetlen volt látni, hogy létezik a mai világban olyan program, amiért minden generáció megmozdul. Arról nem is beszélve, hogy ennyi boldog embert egy helyen, meg sem tudom mondani, hogy mikor láttam utoljára” – mondta a Deszkavíziót tudósító kollégánk.

Kulcsár Istvánnal ketten fotózták végig a programokat, és komoly kihívás elé állították őket a szervezők, amikor azt kérték, hogy válasszanak néhányat a képeikből. „Közel ötezer fotót készítettem, nem volt egyszerű megtalálni, hogy melyek kerüljenek bele a válogatásba” – fogalmaz Gabi. 

A képeket a KŐFESZT alatt a különböző helyszíneken lehet majd megtekinteni, a kiállítást pedig Kása Béla fotóművész és Pál István Szalonna, a programok egyik állandó fellépője nyitja meg, augusztus 5-én 16 órakor a kővágóörsi Botond Pajtában. Részletes program a KŐFESZT oldalán.

A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatásával jött létre.

Kiemelt kép: Táncház a KŐFESZT rendezvényén (Fotó: Steindl Gabriella)