2021-ben 90 éves lesz a Szegedi Szabadtéri Játékok, a szervezők egy nagyszabású kiállítással emlékeznek meg a fesztivál születésnapjáról, ennek összeállításában kérik a közönség segítségét is.

Emblematikus előadások, hatalmas közönségsikerek jellemzik az ország legnagyobb szabadtéri színházának elmúlt éveit, amely immár kilenc évtizede nyújt nyaranta felhőtlen szórakozást a kultúrára szomjazóknak. A kerek évforduló alkalmából egy nagyszabású tárlatra készülnek év elején a REÖK-ben, melyen a fesztivál múltjának legemlékezetesebb előadásait elevenítik fel fotók, plakátok és különböző relikviák segítségével. Mint mondják, a színház a tünékeny pillanat művészete, de a tárgyi emlékeknek köszönhetően megörökíthetővé válnak a legszebb csillagfényes nyári esték.

A különleges kiállítás összeállításában most a lelkes színházrajongók is részt vehetnek. Az elmúlt évtizedek emlékeit, dokumentumait, vagy akár személyes történeteit a szabadteri90@gmail.com e-mail címre várják a szervezők. A beküldött emlékek nemcsak a kiállításon, de az online felületeken is láthatók lesznek majd.

Kiemelt kép: Szegedi Szabadtéri Játékok (fotó: Duscha Béla)