Az elmúlt 25 évben számos színész, filmes alkotó kezdte a pályáját és robbant be a köztudatba a Megafilm közreműködésével. A Helmeczy Dorottya-Kálomista Gábor producerpáros és csapatuk most, a Megafilm 25. születésnapja alkalmából forgatókönyvírói tehetségkutató pályázatot hirdetnek feltörekvő pályakezdőknek, hiszen vallják: „A milliós nézettségű sikersorozatok is egy briliáns ötlettel kezdődtek.”

„A Megafilm kiemelt célja, hogy úttörő legyen a hazai filmgyártók között, a 25 év alatti tehetségek ötleteinek a felfedezése is ezt a célt szolgálja. Kíváncsiak vagyunk, hogy a 25 év alatti korosztályt milyen ötletek és témák foglalkoztatják, miről szól az ő sikersorozatuk, és kifejezett célunk a Megafilm égisze alatt megvalósítani a legizgalmasabb pályakezdő ötletet” – mondta el Helmeczy Dorottya producer.

A „MEGAYOUTH” pályázatra 6-10 részes, igaz történeten alapuló, televíziós mini-sorozat forgatókönyvének alapötleteit várja a neves filmes szakemberekből álló szakmai zsűri. A pályázat két fordulóból áll, a másodikba az első körben benyújtott legjobb szinopszisok alkotói jutnak tovább, ekkor történik a treatment kidolgozása. A történet lehet fondorlatos, romantikus, katartikus vagy hétköznapi. Bárki jelentkezhet, aki elmúlt már 16 éves, de még nem töltötte be a 26. életévét, és kipróbálná magát a filmes forgatókönyvírásban, a lényeg, hogy a sztori igaz történeten alapuljon, zene, bulvár, divat, ikonok, barátok, emberi kapcsolatok vagy akár bűnügyi témában. A pályázatra jelentkezni a Megafilm oldalán lehet.

Az első három helyezett pénzdíjat (1. helyezett 500 ezer forint, 2. helyezett 250.000 forint, 3. helyezett 150.000 forint) és szakmai lehetőségeket is kap, a győztes ötletből pedig mini-sorozat készül, emellett értékes különdíjak is kiosztásra kerülnek.

Kiemelt kép forrása: Pixabay