Január 26-án mutatja be a Láthatáron Csoport legújabb előadását, az ismét nagyon fontos témát érintő és feldolgozó Ketrecharc című részvételi színházi produkciót. A premiert Budapesten tartják az Eötvös10 Művelődési Házban, később pedig iskolákban fogják játszani.

Az író-rendező, Szivák-Tóth Viktor elmondta, hogy nagy örömére szolgál az, hogy ebben az előadásban a színházi nevelés területén belül foglalkozhat az erőszakmentes kommunikációval, mely számára is nagyon sok segítséget adott korábban. A komplex színházi-nevelési előadás az általános iskola 7-8. évfolyamának készült, ezen belül is kiemelt figyelmet szentel a hátrányos helyzetű közösségek elérésére. A téma kidolgozásában azok a pedagógusok segítették a Láthatáron Csoport munkáját, akik a legnehezebb terepen teszik próbára magukat nap, mint nap. Az előadás a tanulókat aktivizálja, szerepbe helyezi, ezzel is az indulatkezelési problémák leküzdéséhez kíván kézzelfogható segítséget nyújtani. A színházi élmény mellett a kiskamasz korosztály megismerheti és kipróbálhatja az erőszakmentes kommunikáció és a krízisintervenció kínálta lehetőségeket. Hiszen nem elég tudni, hogy az erőszak rossz, krízishelyzetben az az igazán fontos, hogy van-e alternatív megoldás, és hogy ezt milyen könnyen tudjuk előhívni, amikor igazán szükség van rá.

Az előadás jelmezeit Zubor Kata készítette, a szakmai konzulensek pedig Rambala Éva, Béresné Simon Eszter, Jónásné Szénási Katalin, Garamvölgyi György és Kocska Ágnes voltak. Az előadásban Feuer Yvettet, Márfi Márkot és Somhegyi Györgyöt láthatják a nézők. A rendező Szivák-Tóth Viktor.

Kiemelt kép: A Ketrecharc című előadás plakátja (Fotó: Láthatáron csoport)