Október 9-én egy különleges színházi előadással folytatódik az évad a MU Színházban: 2004-ben Daisuke Inoue Ig Nobel békedíjat nyert a karaokegép feltalálásáért, aminek egyetlen célja az volt, hogy általa az emberek megtanulják tolerálni egymást. A díjátadón az angolul csak nehézkesen megszólaló Daisuke inkább a dal nyelvét választotta hálája kifejezésére, melyre a Harvard egyetemet megtöltő közönség szintén dalban válaszolt.

2021-ben hat civil áll a MU Színház színpadára, hogy egy kollektív alkotófolyamat végén, a közügyekről „énekeljenek”. A Social Karaoke egy közösségi alkotással létrejött előadás, melyben hat színész és két projekt- kezdeményező vett részt, akik arra vállalkoztak, hogy különböző dalokat karaoke stílusú átdolgozáson keresztül, azokat etűdökké kiegészítve jelenítik meg, így dolgozva fel a minket érintő szociális kérdéseket. A csoport kor- és társadalmi összetétele is igen csak sokszínű, melynek célja, hogy a budapestiek/magyarok szociális kérdésekhez való hozzáállásának széles spektrumáról képviselje nézőpontokat. Mit szólunk a hobbi-űrutazó milliomosokhoz? Vegán legyek vagy lakhatási aktivista? Hogy mondom el dalban, hogy ha más is vagyok – szerethetsz?

Az alkotók (Dobos Eszter és Trömböczky Napsugár drámainstruktorok) célja, hogy munkáik során olyan helyzeteket hozzanak létre, melyekkel a résztvevők lehető legnagyobb szabadságfokára törekszenek, hogy azok minél őszintébb, hitelesebb és eredetibb formában nyilvánulhassanak meg. Az előadásban rész vevő civilek: Balogh Regina (bűnügyi nyomozó), Körösztös Csongor (vendéglátós, gyógypedagógus hallgató), Müller Karol (tetoválóművész), Simonyi Barbara (gimnazista), Szelvényi Zoltán (környezetvédelmi asszisztens, technoviking) és Szíjártó Mária (nyugdíjas, svéd idegenvezető, Szimari).

Kiemelt kép : Díszlet a Social Karaoke előadásból (Forrás: PicsART)