A tavaly decemberben nagy sikerrel elstartolt Színészek civilben beszélgetés-sorozat szeptember 19-én újra visszatér a karantén után. Az első alkalom vendége a Vígszínház fiatal színésznője, Kopek Janka lesz, akit Siménfalvy Ágota, Vecsei H. Miklós és Kovács Lehel követnek majd az elkövetkezendő 4 hónapban.

Az Offline projekt megalapítója és vezetője, Szegál Hanna 2018-ban hozta létre az oldalát, ahova akkor még videós formában tette fel a fiatal és tehetséges színészekkel készített interjúit. Egy évvel ezelőtt azonban úgy döntött, hogy valóban offline térbe viszi ezeket a beszélgetéseket, ezzel indult útjára a Színészek civilben sorozat, amelynek a Púder Bárszínház ad otthont. „A projekt a bensőséges, beszélgetős léte miatt kapta ezt a nevet. Duma party színészekkel, akikről az emberek szeretnek hallani, tudni. Azáltal, hogy szerepet formálnak, előttünk vannak. Hol mozivásznon, színpadon, hol a televízió képernyőjén.” – írja Hanna a Facebook oldalán. A könnyed társalgások alatt pedig nem a komoly szakmai kérdések kerülnek terítékre, hanem a színészek mindennapjai és az élet, mint olyan.

Az első alkalom vendége Kopek Janka lesz, a Vígszínház színésznője, műsorvezető. Janka 2014-ben végzett a Kaposvári Egyetem színművész szakán, majd a Vígszínházhoz szerződött, amely teátrumnak ma is tagja. A sokoldalú fiatal alkotó nemcsak a színpadon teljesít, hanem a kulisszák mögött is: 2018 óta a Vígszínház nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársaként is dolgozik. Főszervezője a Független Színházi Fesztiválnak, aminek évről évre a Pesti Színház ad otthon, illetve a Classperimental programnak, amelynek keretében európai fiatal rendezők tölthetik gyakorlatukat a Vígszínház falain belül. Ráadásul 2019 óta Janka a VígLive, a Vígszínház heti élő műsorának főszerkesztője és műsorvezetője is.

A beszélgetés szeptember 19-én, szombaton 3 órától kerül megrendezésre a Púder Bárszínházban. További információk az Offline hivatalos Facebook oldalán, illetve a program eseményében olvashatók.

Kiemelt kép: Kopek Janka a VígLive műsorvezetőjeként (Fotó: Vígszínház)