Az előző évadban a Blaskó Péter főszereplésével fémjelzett Grane – Képzelgések Peer Gynt nyomán és a La Prima című újcirkuszi előadást láthatták a nézők, mindössze kétszáz forintos kedvezményes jegyáron. A Bethlen Téri Színházban az idei évad első kedvezményes előadását szeptember 30-án tartják: érkezik a Közép-Európa Táncszínház Audibles című kortárs táncprodukciója.

A Bethlen ügyvezető igazgatója, dr. Váczi László úgy nyilatkozott, hogy a színház élménye mindenkit megillet, függetlenül attól, hogy milyen anyagi körülmények között él. „Nálunk a Bethlenben továbbra is fontos, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a magas színvonalú színházi előadásokat. A koronavírus, a szomszédban zajló háború és a növekvő rezsiárak mellett idén télen a színházrajongók kétszer is meggondolják majd, hogy mire költsenek. A nehézségek ellenére azonban mi a Bethlenben hisszük, hogy a kultúra mindenki számára elérhető kell, hogy legyen, ebben szeretnénk ezzel a programmal segíteni. A kezdetek óta színházunk meghatározó alappillére a tánc, így nem volt kérdés számunkra, hogy az idei évad első kedvezményes előadása az Audibles legyen” -mondta el dr. Váczi, majd hozzáfűzte, hogy a Bethlen Téri Színház továbbra is nyitott ajtókkal várja a kortárs színházi előadásokat.

Jelenetkép az Audibles (Hallhatók) című előadásból (Fotó: a Közép-Európa Táncszínház)

 „A Bethlen Téri Színház rezidenstársulataként számunkra is fontos, hogy ebben a programban részt vegyünk. Az utóbbi hetekben láthattuk, hogy számos táncos társulat fellépési hely nélkül maradt; több kisebb hely bezárt, számos produkció pedig a rezsikrízis áldozatául esett. A Közép-Európa Táncszínház előadásai azonban mind a fővárosban, mind vidéken továbbra láthatók lesznek és igyekszünk a lehető legkedvezőbb jegyárral várni az érdeklődőket. Mádi László: Audibles című előadása nem is lehetne aktuálisabb; az egész világegyetemet egyben tartó hangokat, zajokat jelenítik meg az előadásban a társulat táncművészei. Megmutatják, milyen szerintük 2022-ben a világ, milyen zajok vesznek körül minket és egyáltalán, összekapcsolnak -e minket ezek a hullámok, illetve mit jelent a világmindenség számára a hang?” – mesélte Farkas Kristóf, a Közép-Európa Táncszínház produkciós vezetője.

Az Audibles (Hallhatók) táncművészei Barna Krisztián, Dabóczi Dávid, Gyevnár Réka, Horváth Léna, Kindl Gábor, Kisbakonyi Edmond, Mohai Cintia és Sinka Lídia, a zene és a koreográfia Mádi László munkája.

Kiemelt kép: Jelenetkép az Audibles (Hallhatók) című előadásból (Fotó: a Közép-Európa Táncszínház)