A Magyar Színházi Társaság Jó kérdés beszélgetéssorozata az előző évadban két alkalommal, összegző jelleggel foglalkozott az online színház kihívásaival és kísérleteivel, majd az évadzárás alkalmával körbejárták az online közvetítés tapasztalatait és a műfajban rejlő lehetőségeket és az esetleges korlátokat is.

Az október 18-án kezdődő új évad azonban új kérdéseket vet fel: a kerekasztal beszélgetések témája ezúttal az elmúlt év tanulságai lesznek, illetve szó esik majd arról is, hogy az élő színházi előadásokkal párhuzamosan milyen létjogosultsága maradhat az egyes platformoknak, és a bejáratott út mellett lesz-e alkalom a kísérletezésre. A beszélgetést ezúttal is Seres Gerda újságíró vezeti, beszélgetőtársai Radnai Márk, színművész, rendező, a SzínházTV alapítója, Ujj Mészáros Károly, filmrendező, valamint Urbanovits Krisztina, színművész, a KV Társulat alapítója.

A 17 órakor kezdődő eseménynek ezúttal is a Katona József Színház ad otthont. A beszélgetéseket a már megszokott módon a Magyar Színházi Társaság és a Papageno Facebook-oldalán élőben közvetítik, melyek később a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján is visszanézhetőek lesznek.

Kiemelt kép: Jó kérdés beszélgetéssorozat plakát (Forrás: Magyar Színházi Társaság)