„Nincs olyan hű barát, mint egy könyv” – vallotta Ernest Hemingway, a Radnóti Színházban pedig több ilyen barátra is szert tehettek azok, akik figyelmesen körülnéztek a színház előcsarnokában és nézőterén, ugyanis a 451 Fahrenheitre érkező nézők számára ajándékköteteket rejtettek el.

A felajánlásról akkor az Agave Könyvek és a Líra Kiadó gondoskodott, majd a teátrum a nézők közreműködését kérte az olvasás népszerűsítéséhez: a Visszatérés napja alkalmából arra buzdították a közönséget, hogy hozzanak magukkal egy könyvet, amibe ajánlást írva üzennek a szerencsés megtalálónak. A könyvcsere nagy siker lett, és többen is jelezték a csatlakozásukat, ezért a kezdeményezés folytatódik. A Radnóti Színház felhívása szerint újra elindult a könyvgyűjtés: bármely előadás előtt vagy alatt le lehet adni a továbbadásra vagy ajándékozásra szánt könyveiket ajánlással vagy anélkül, méghozzá a nézőteres kollégáknak, vagy napközben a szervezési irodában.

A teátrum munkatársai pedig ugyanúgy elrejtik majd a megkapott köteteket, ahogy tették korábban, hiszen mint ahogy rávilágítottak Umberto Eco szavaira:  „a könyvnek az a jó, ha olvassák”.

Kiemelt kép: A könyv varázsa (Fotó: BookMarks Reviews)