1972-ben jelent meg a Jó estét nyár, jó estét szerelem című magyar romantikus dráma Harsányi Gábor és Halász Judit főszereplésével, amelyet Szőnyi G. Sándor rendezett Fejes Endre novellája alapján. A megtörtént esetet feldolgozó történet középpontjában egy pszichopata munkásfiú áll, aki nagy nehezen összekuporgatott pénzén néhány napra személyiséget cserél és görög diplomatának adja ki magát, hogy luxusvacsorákon vehessen részt, elegáns nőknek udvarolhasson és eltűnjön az eljegyzése elől. Csakhogy a szerelem közbeszól. A film mellékszerepeiben olyan legendás művészek bukkantak fel, mint Kállai Ferenc, Törőcsik Mari, Tordai Teri, Tolnay Klári és Zenthe Ferenc. 

Harsányi Gábor nemrég a Blikknek nyilatkozva árulta el, hogy folytatás készülhet a Jó estét nyár,  jó estét szerelemhez, amelyet ő maga írt. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész a következőket mondta: „Régóta vágyom arra, hogy a Jó estét nyár… folytatást kapjon, és úgy néz ki, most realizálódik is. Még nem merem kijelenteni, hogy össze is jön, mert – ahogyan mondani szokták – csak az van kész, ami elkészült.” A színművész egyúttal beszélt arról is, hogy miről szólna az új film sztorija: „Nos, a történet folytatása arról szólna, mi történt vele az elmúlt negyven évben, és hogyan éli meg a szabadulást. Viktor a hetvenes években kerül rácsok mögé, s amikor kiszabadul, azonnal belecsöppen a digitális világba, ami bizony nem egyszerű. A csavar az egészben az, hogy ugyanúgy én bújnék Viktor bőrébe, hiszen együtt ment el a fejünk fölött ez a negyven év. Izgalmas kihívás, remélem, még eljátszhatom ezt a szerepet.”

Harsányi Gábor nemrég ünnepelte a 77. születésnapját, és továbbra sem pihen: a közönség számos filmben hallhatja a szinkronját, valamint a Tokaj Fesztiválkatlanon a Csárdáskirálynőben is látható lesz. 

Kiemelt kép: Harsányi Gábor (Fotó: Csalad.hu)