Idén második alkalommal rendezik meg Zamárdiban a ZamJam fesztivált, a július 27-én kezdődő rendezvény 20 helyszínen közel 100 programmal várja a látogatókat a teraszokon, utcákon és tereken, szárazföldön és vízben egyaránt.

„A ZamJam 2022-ben bebizonyította, hogy Zamárdiban helye van egy új, és tematikáját tekintve is újszerű fesztiválnak. A szervezőkkel együtt most is azon dolgozunk, hogy a hozzánk érkezőknek megmutassuk a városunk értékeit. Ennek keretében közel 20 helyszínen várjuk programokkal a turistákat” – fogalmazott Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

Ennek köszönhetően a panorámás vízparti MOL színpadon élő legendák lépnek fel, több generáció legnagyobb slágereivel: az Earth Wind & Fire Exprereince, Demjén Ferenc, Fenyő Miklós és Szikora Róbert, a Csík Zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal, a Budapest Bar és Bródy János. Három napon át városszerte a koncertek mellett irodalmi programok, kiállítások láthatók és hallhatók. Lesznek ingyenes jazz-koncertek, Aranyakkord és Járai Márk a kilátónál, a Besúgó című sorozatot a szereplőkkel együtt bemutató házibuli, Wannabe és Get Funky party, irodalmi beszélgetések, kertmozi, gitárosok a parton, de még Zámbó Jimmyt is megidézik Zamárdi szabadstrandján a MOL Nagyon Balaton butikfesztiválja keretében, ahol a Balaton legjobbjait felvonultató gasztronómiai kínálat is várja a ZamJam vendégeit. Mostantól még több program megtalálható a ZamJam folyamatosan bővülő kínálatában.

„A ZamJam most is küldetésének tekinti, hogy a Balaton egyik legnépszerűbb turistacélpontja megmutassa az ismert helyek mellett a rejtett kincseket is. Továbbra is várjuk a helyiek, a zamárdi vendéglátók, szolgáltatók ajánlatait. Programokat, kedvességeket, amelyek a vendégszerető Zamárdit mutatják meg” – mondta el Ádám Kata, projektvezető.

Kiemelt kép: A besúgó című sorozat plakátrészlete (Fotó: HBO Max)