Január 11-én 19 órai kezdettel Földes László Hobo Tudod, hogy nincs bocsánat című József Attila-estjével folytatja online műsorát a Nemzeti Színház.

Mindig kisajátítottam József Attila verseit, úgy éreztem, sorai rólam szólnak. Ez az előadás nagyobb alázattal készült, a Költőt szeretné bemutatni – fogalmazott a Kossuth-díjas előadóművész, amikor Vidnyánszky Attila rendezésében elkészült az előadóest. Hobót régóta foglalkoztatja József Attila költészete – már első koncertjein is előadta a költő megzenésített verseit. Számára József Attila olyan fontos szerzők sorába tartozik, mint Pilinszky János, Faludy György, Villon, Viszockij, vagy Ginsberg.

József Attila műveit úgy olvasom, mint a szent könyveket, és néha, mintha a saját gondolataimat látnám leírva. Az előadással az volt a célom, hogy bevonjam és továbbgondolkodásra késztessem a nézőt” – hangsúlyozza a zenész, aki önálló estjével a bemutató óta az egész országban, valamint a határon túli magyarlakta vidékeken is megfordult, és több mint négyszázötven alkalommal tolmácsolta a költő gondolatait. Az Újszínházban tartott bemutató óta ezt az utat bejárva jutott el a produkció a többi között a debreceni Csokonai Színház, majd a Budapesti Kamaraszínház után a Nemzeti színpadára.

Jegyvásárlás a teátrum honlapján keresztül lehetséges.

Kiemelt kép: Földes László Hobo (Fotó: Eöri Szabó Zsolt/Nemzeti Színház)