December 17-én pénteken debütál a Stúdió K ötvenéves jubileumi előadása, a Tigris. Gianina Cărbunariu román drámaírónő darabját Bíró Bence dramaturg és Szikszai Rémusz rendező dolgozta át.

A jubileumi előadás nem múltidézés, hanem egy kortárs történet egy tigrisről, amely az állatkertből megszökve felforgatja Budapest életét. A tigrissel kapcsolatban ugyanis mindenki jól értesült, mindenkinek megvan a véleménye és mindenki pontosan tudja, hogy kik állnak a tigris-jelenség mögött, valamint, hogy hogyan kéne a problémát megoldani.

A Szikszai Rémusz rendezésében készülő mockumentary, vagyis ál-dokumentumdráma, Gianina Cărbunariu kortárs román szerzőnő eredeti ötletéből kiindulva, budapesti környezetbe helyezve játszik el a városban szabadon kószáló tigris történetével. Az idén ötvenéves Stúdió K Színház jubileumi előadásában a teljes társulat mellett (Homonnai Katalin, Lovas Dániel, Nagypál Gábor, Nyakó Júlia, Pallagi Melitta, Samudovszky Adrian, Spilák Lajos) hosszú idő után újra fellép a színház alapítója, Fodor Tamás is. Az előadás díszletét Bagossy Levente, a jelmezeket Kiss Julcsi tervezte, a zenét Spilák Lajos, a dalszövegeket Horváth Kristóf írta. A Tigris a december 17-i premiert követően további két alkalommal lesz látható ebben a hónapban.

Kiemelt kép: Fodor Tamás (Fotó: Horváth Judit)