Zoltán Áron, a Vígszínház társulatának Junior Príma díjas színművésze 2020-ban, a költészet napján indította útjára alkotótársaival irodalmi YouTube csatornáját a VerShakert. A projekt célja, hogy feloldják a költészettel szemben érzett ijedt tiszteletet, és bemutassák, hogy verseink felszabadító erővel bírnak, ha elvonatkoztatjuk olvasásukat a szigorúan vett iskolai megközelítéstől. Az elmúlt években számos projekt született ezzel ezen hitvallás mentén, amelyhez most egy különleges filmbemutató is társult: december 29-én Visky Ábel Imádság megfáradtaknak című dokumentumfilmje debütált az oldalon.

A rövid dokumentumfilmben elhangzik József Attila azonos című verse Stark Ádám, autizmus spektrum zavarral élő versmondó előadásában, emellett pedig a nézők betekintést nyerhetnek a fiatalember és szülei hétköznapjaiba is. A fókuszba a versmondásra való felkészülés került, bemutatva azt a különleges módszert, amellyel édesanyja segített Ádámnak: a mű költői képeit rajzokká alakította, így könnyítve meg azok memorizálást.

A VerShaker produkció megbízásából készült film rendezője Visky Ábel, aki a kolozsvári Sapientia EMTE film-, és fotóművészet, média szakán szerzett diplomát (mestere volt Szász János, Janisch Attila és Enyedi Ildikó), az operatőri feladatokat Kürti István látta el, míg kreatív producerként Zoltán Áron fogta össze a produkciót. Az Imádság megfáradtaknak kiemelt figyelmet fordít arra, hogy beszéljen a fogyatékkal élők képzéséről is, egyúttal hangsúlyozva a MáSzínház munkájának fontosságát.

A film a 19. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfesztivál, valamint a 8. Magyar Speciális Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában is részt vett 2022-ben. Támogatók: Ráday Soho Egyesület, Ferencvárosi Közösségi Alapítvány, „Otthon, város, Ferencváros”, reSTART Fesztivál, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, NKA Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Hang.