Hat vadidegen, három férfi és három nő érkezik egy csoportterápiára. Kezdetét venné az analízis annak rendje és módja szerint, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét. Hol lehet az orvos? A váratlan fordulatokban, felismerésekben és mulatságos epizódokban bővelkedő történet során további kérdések merülnek fel. Milyen problémákkal küzd egy operaházi balett-táncos, meddig lehet bírni 10 méterrel a felszín alatt a jeges Dunában búvárfelszerelés nélkül vagy, hogy mi történt Velencében ’85 nyarán.

Fülbemászó dallamok és humoros szövegek röpítik a nézőt a mjuzikelkámedi felhőtlen, vidám, fényesen csillogó világába, ami ez esetben nem más, mint a Piróth Gyula Művelődési Ház II/6-os terme egy esős csütörtök délutánon.

Az FP Films Kft. és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház együtt indult a Nemzeti Filmintézet pályázatán, melynek keretében színházak és filmesek összefogásával készülnek produkciók streaming szolgáltatásra és televíziós forgalmazásra. A pályázat pozitív elbírálásának köszönhetően a Csoportterápia című filmet már forgatják Kecskeméten. A vígjáték a lélekről, az esendőségről, a vágyakozásról, az útkeresésről, azaz rólunk szól.

A Galambos Attila, Szente Vajk és Bolba Tamás által közösen jegyzett darabot 2015-ben tűzte műsorára a színház. Az eredeti szereposztásból Hajdú Melindát, Aradi Imrét és Dobó Enikőt láthatják viszont, hozzájuk Szente Vajk, Jankovics Anna és Járai Máté csatlakozott.

Kiemelt kép: Szente Vajk a Csoportterápia című előadásban (Fotó: PORT.hu)