2019 márciusában mutatják be a hazai mozik Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmjét. A Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakán, Enyedi Ildikó (Testről és lélekről) és Máthé Tibor osztályában végzett Kárpáti új filmje, a Guerilla egy hiteles korrajz. A historizáló szemlélet és sokszor látott történet helyett az 1848-49-es szabadságharc ismeretlen hőseire fókuszálnak benne.

„1849-ben, a világosi fegyverletétel után sokan még nem tudják, hogy a szabadságharc elbukott. Barnabás korábban megszökött a sorozás elől, az öccse vonult be helyette. Csak most, a vereség után csatlakozik a tizen-huszonéves, erdőben bujkáló gerillákhoz. A bűntudattól hajtott fiú bízik benne, hogy hazaviheti a testvérét, de egy hazugsága folytán besorozzák, így maradnia kell. Közel kerül egy lányhoz, aki a sebesülteket ápolja, és akibe az öccse szerelmes: ez tovább szítja a fivérek közötti ellentéteket. Barnabásnak hamarosan olyan döntéseket kell hoznia, amelyeknek egyre súlyosabb következményei lesznek” – áll a film ismertetőjében.

A Guerilla bemutatója 2019. március 7-én lesz. A főszereplőket Váradi Gergely, Mészáros Blanka, Vilmányi Benett, Radetzky Anna, Orbán Levente, Páll-Gecse Ákos és Vlagyimir Szvirszkij alakítják.