Augusztus 4-én kerül mozikba Kerékgyártó Yvonne második nagyjátékfilmje, a generációs vígjátéknak nevezett Együtt kezdtük, amely mindenképpen egyedi abban a tekintetben, hogy a főszereplőket kilenc fiatal és feltörekvő színész alakítja, de persze tapasztalt művészek is támogatják őket. 

A történet Marcit és a 12.c osztály tagjait állítja a középpontba, akik az érettségi bankettet követően tíz évvel később újra találkoznak, ez pedig mindegyikükre nagy hatással van, és újraértékelik a kamaszkorukban meghozott döntéseket. Az egykori osztálytársakat a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának végzett és végzős hallgatói alakítják (Jakab Balázs, Kövesi Zsombor, Mosolygó Sára, Lelkes Botond, Koós Boglárka, Mészöly Anna, Hrisztov Toma, Nagy Márk, Kanyó Kata), akik mellett többek között olyan tapasztalt művészeket is láthatunk a filmben, mint Mucsi Zoltán, Kerekes Éva, Jordán Tamás, Zsurzs Kati és Szacsvay László. „Közös célunk volt a producerekkel, hogy olyan színészeket mutassunk meg, akikről még sokat fognak hallani a nézők a jövőben” – árulta el Kerékgyártó Yvonne, alább pedig a teljes trailert nézhetjük meg, ami ízelítőt ad a fiatalokból és a balatoni sztori hangulatából: 

Az Együtt kezdtük a Nemzeti Filmintézet támogatásával valósult meg, a forgatókönyvet Szentgyörgyi Bálint (A besúgó), Boros O. István és Maruszki Balázs (Hacktion, Pécsi szál) írták. Az operatőr Babos Tamás (Hacktion, Csak színház és más semmi) volt, a látványtervezésért Valcz Gábor (El a kezekkel a Papámtól!, Seveled) felelt, a vágást Duszka Péter Gábor (Guerilla, FOMO – Megosztod és uralkodsz) végezte, a zenét pedig Felcser Máté, a Punnany Massif egyik frontembere szerezte. 

Kiemelt kép: Az Együtt kezdtük című film egyik jelenete (Fotó: InterCom)