A SZINkópé Fesztivállal kezdi évadát hétvégén a szegedi Kövér Béla Bábszínház. Az immár harmadik alkalommal megrendezett fesztiválnak szombaton és vasárnap a teátrum épülete és az előtte található sétány ad helyet.

A két nap alatt több mint tíz program közül választhatnak az érdeklődők, a Kövér Béla Bábszínház három saját előadással készül: a legkisebbeket a Kukucs és a Rókus Mókus várja szombaton és vasárnap, a nagyobbakat pedig az Elhagyatott rét lakói, azaz a kuflik szórakoztatják szombat délelőtt. A zalai Hottón alapított családi bábszínház, a Ziránó Egyszer fenn – Egészen elröppent időutazás a szárnyak nyomában címmel tart előadást. A zalaegerszegi Griff Bábszínház is Szegeden vendégeskedik a hétvégén Négy Égtáj elnevezésű interaktív játszóterével, amelyet mindkét napon kipróbálhatnak a látogatók. Különleges bábtechninkákból sem lesz hiány, hiszen két marionett-előadás is érkezik: Majoros Ági Piroska és Farkas meséjét hozza el Szegedre, a Bábakalács Bábszínház pedig a világ legkisebb cirkuszával kápráztatja el a közönséget. A Bábakalács a Szomorú királykisasszony tanulságos meséjét is elmeséli tíz lenyitásban és kilenc felnyitásban kicsinyek és nagyok mulattatására vasárnap délután.

A zenét és táncot kedvelők sem maradnak program nélkül. A bábszínház társulata bábkoncerttel készül, szombaton pedig a HolddalaNap zenekar tölti meg muzsikaszóval a bábszínház Nagytermét. A fő programok mellett bábsimogatás és -készítés, zeneszőnyeg, verskukker és Port Ciggedin Totó is várja az érdeklődőket.

Kiemelt kép: Jelenetkép a Rókus Mókus című előadásból (Fotó: Kövér Béla Bábszínház)