Az Óbudai Társaskör Óbudai Nyár a Kiskorona7 kertjében című sorozatában hat izgalmas programmal várja az érdeklődőket, melyek közül kettő a bárzongora köré szerveződik. Július 17-én Fesztbaum Béla Seress-estje, majd 24-én Darvas Ferenc műsora szórakoztatja majd a nézőket.

„Egyszer csak rácsodálkoztam ennek a pesti bárzongorista figurának az alakjára. Foglalkoztatni kezdett, hogyan tudok a közönséggel kapcsolatot teremteni általa, s hogy Seress kapcsán hogyan lehet egyszerre beszélni a máról és a történelemről” – fogalmaz Fesztbaum Béla a tematikus, szerkesztett összeállítás kapcsán, amelyen a pianínónál ő maga foglal majd helyet, a dalokat továbbá a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar kíséri majd.

Darvas Ferenc, ahogy magát aposztrofálja, a homo klimperusz, egyedi jelenség a budapesti koncertpalettán, aki most szabad, improvizatív zenés trippel, azaz igazi bárzenével várja majd a Kiskorona7-ben a nézőket. „Minden alkalommal improvizálok, néha beszélek is. Nagyon sok sláger, meg mindenféle van az ember fejében, szinte maguktól előbújnak. Olyan ez, mint a vicc. Az ember hihetetlen mennyiségű viccet tud, ám azt sosem tudja, melyik fog eszébe jutni. De mindenképpen valami szórakoztató dolog fog belőle kikerekedni” – ajánlja estjét, melyen Kazal László dalaitól a Beatlesen át Máté Péterig bármi felcsendülhet.

Hogy mi a közös a két programban? Az hogy emlékeket idéznek meg Budapest talán legkülönlegesebb miliőjű és hangulatú kertjében feledhetetlen szórakozást kínálva a nézőknek.

Kiemelt kép: Fesztbaum Béla (Fotó: Gálos Mihály Samu)