Hétfőn megkezdi ünnepi készülődését a Szegedi Szabadtéri Játékok. Ezen a napon indul a fesztivál karácsonyi bérletakciója, mellyel egyidejűleg a Reök-palota felölti ragyogó ruháját.

A jövőre 90 éves Szegedi Szabadtéri Játékok bérletei igen népszerű ajándéknak számítanak, melyek most sem hiányozhatnak egy karácsonyfa alól. A teátrum szerelmesei öt féle konstrukcióból választhatják ki a számukra megfelelőt.

Idén is lehetőség nyílik a Musical Premier bérlet megvásárlására, mellyel a világhírű Broadway- sikerek, így a Jézus Krisztus Szupersztár, az Apáca show és a West Side Story első előadásai lesznek láthatók. Az ötvenes évek New Yorkjának hangulatát idéző produkció párosítható a Jézus utolsó napjait feldolgozó rockoperával, a diszkóslágerekkel teli musicallel, sőt az újszegedi Scapin furfangjai című vígjátékkal is. Az Újszegedi Premier bérlet ideális választás azoknak, akik a monumentális Dóm téri produkciók helyett inkább a hűs platánfákkal ölelt estéket élveznék. Ebben egy slágeropera, a Traviata, egy kacagtató Moliére-komédia, a Scapin furfangjai, valamint a közönségkedvenc mesebalett, a Hófehérke és a hét törpe bemutatói szerepelnek. Szeretteink számára remek alternatíva lehet a Szabadtéri utalvány, mely tetszőleges előadásokra váltható be.

A bérletértékesítéssel párhuzamosan, hétfőn délután 5 órakor a Reök-palota borul karácsonyi pompába. Az 1907-ben épült szecessziós épület az ünnepi időszak hírnöke. Minden évben a szegediek kincsén gyúlnak fel elsőként a fények. A meghit hangulatot a Szabadtéri elmúlt évtizedeinek legemlékezetesebb pillanatai egészítik ki, melyet egy hatalmas LED-falon láthatnak az érdeklődők.

A kedvezményes bérletek november 2-től vásárolhatók a REÖK-ben található Fesztivál Jegyirodában, valamint a Szabadtéri Játékok online felületén.

Kiemelt kép: a REÖK Palota (Fotó: www.reok.hu)