Mint minden évben, idén sem marad opera nélkül a Szegedi Szabadtéri közönsége: 2020-ban Händel vígoperai jellegű, fordulatokban gazdag művét, az Agrippinát láthatják a nézők az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. A napokban fény derült a szereposztásra is: Mester Viktória, Ludovik Kendi, Hanczár György és Gyüdi Eszter mellett a népszerű újságírót, Vitray Tamást is köszönthetjük majd.

Händel Agrippina című barokk operája a laza erkölcsű Rómába vezeti a nézőket, ahol Néró és anyja cselszövéseit láthatjuk a hatalmon lévő uralkodó ellen – mindezt humoros elemekkel fűszerezve. A szabadtéren bemutatásra kerülő produkciót Pányik Tamás állítja színpadra, az operát magyar nyelven, új fordításban hallhatjuk majd. A cselekmény szálait mozgató, a hatalomhoz görcsösen ragaszkodó címszereplőt Mester Viktória, míg fiát Nérót, a leendő császárt, Hanczár György alakítja. A hatalom közelébe elbűvölő szépségével jutó Poppea figuráját Gyüdi Eszter kelti életre, Ludovik Kendi pedig Pallante-ként tér vissza a Szabadtéri deszkáira. A neves énekes gárda mellett a darabban egy különleges szereplőt is láthatnak a nézők: a kommentátor szerepében ugyanis Vitray Tamás lesz látható majd.

A barokk dallamok a Liszt Ferenc-díjas Pál Tamás karmester dirigálásában csendülnek fel. A darab különlegességét és modernitását pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy a mozgásvilágáért a street dance világából is ismert Barta Viktória felel, aki a tavalyi évad szuperprodukciója, a Titanic koreográfusa is volt. A fordulatos történet július 17-én és 18-án lesz látható az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Kiemelt kép: Vitray Tamás (fotó: MTI/Czimbal Gyula)