Májusban indul a Margitszigeti Színház 2023-as évada, amelynek keretében világsztárokkal, hazai művészekkel, opera-, balett-, operett- és musical bemutatókkal, valamint koncertekkel várják az érdeklődőket. A közel négyhónapos programban szerepel többek között Prokofjevtől a Rómeó és Júlia című balett, Lehár Ferenc operettje, a Luxemburg grófja, fellép a georgiai Sukhishvili Nemzeti Táncegyüttes, látható lesz a Báthory Erzsébet című opera-musical, valamint Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából ünnepi koncertet és kiállítást szerveznek.

A programot különleges filmvetítés is színesíti: a Jurassic Park HD minőségben, óriásvásznon, John Williams ikonikus filmzenéjével, a MÁV Szimfonikus Zenekar élő előadásában lesz látható. Júniusban a hegedűvirtuóz Daniel Lozakovich lép fel az évad klasszikus zenei nyitókoncertjén. Az est karmestere Káli Gábor. A Margitszigeti Színház Operagáláján Pretty Yende és Nadine Sierra szoprán lép fel, Verdi, Bellini, Rossini ismert dallamai mellett népszerű dalok is hallhatók lesznek a Magyar Állami Operaház Zenekara közreműködésében. 

A Prokofjev zenéjére készült Rómeó és Júlia című balett ezúttal új rendezésben, a Maribori Balett előadásában kerül színpadra. A Petőfi bicentenárium alkalmából a Margitszigeten is bemutatják a költő életének jelentősebb pillanatait felelevenítő Szabadság, szerelem! című darabot a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel. A Báthory Erzsébet opera-musical idén nyáron ismét színpadra kerül a Margitszigeti Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös produkciójaként. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházzal közösen pedig a Luxemburg grófja című operett kerül színpadra, Szente Vajk rendezésében.

Zenéből sem lesz hiány: érkezik többek között a Chico & the Gypsies, Dolhai Attila, a Cotton Club Singers énekesei, Caramel, a 100 Tagú Cigányzenekar, Fenyő Miklós, Geszti Péter, Zséda, valamint a Budapest Bár is.

Kiemelt kép: A Margitszigeti Színház nézőtere (Fotó: Margitszigeti Színház)