Április 10-ig jelentkezhetnek a balettezni vágyó gyermekek.

Az MNB olyan 4 és 16 év közötti fiatal tehetségek jelentkezését várja (11 éves kortól csak előképzettséggel), akik lenyűgözve figyelik a balett előadásokat, elbűvöli őket a színpad világa, és elkötelezettek, hiszen a képzés heti 2-6 alkalommal köti majd le a gyerekek idejét, illetve számos fellépésre és színpadi szereplésre is lesz lehetőségük. 

A klasszikus baletten túl a diákok megismerkedhetnek a néptánc, a karaktertánc, a modern tánc, a sztepp és az RG világával is, valamint a készségfejlesztés és etikett is a képzés része. Az tanórák az Operaházban és egyéb belvárosi helyszíneken zajlanak majd. A képzés Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója és Radina Dace művészeti vezető szakmai irányításával zajlik, a felvételt nyert növendékekkel az együttes táncművészei és balettmesterei foglalkoznak majd. 

Jelentkezni április 10-ig lehet a balettiskola@opera.hu e-mail címen, a felvételit április 25-én tartják az Operaházban. További információkat az intézmény honlapján találnak az érdeklődők.

Kiemelt kép: Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei (Fotó: Az OPERA honlapja)