Habár a Liliomfi című produkció hivatalosan már lekerült a Budaörsi Latinovits Színház repertoárjáról, jó hír az előadás rajongóinak, hogy május 9-én még egyszer, utoljára műsorra tűzik Szigligeti Ede darabjának modernizált változatát. A 2015 novembere óta nagy sikerrel futott darabot ráadásul a SzínházTV rögzíti, így a későbbiekben, stream formájában megtekinthető lesz. Az előadásra korlátozott számba árusítottak jegyeket – amelyek, nem meglepő módon, pillanatok alatt elkeltek. 

Szigligeti Ede az 1848/49-es forradalom leverése utáni megfáradt, csalódott hangulatban mindössze két délután alatt írta meg a magyar drámairodalom legtöbbet játszott komédiáját. Közel két évszázada ad reményt és erőt „e rút világban” Liliomfi és Mariska minden ukázt felülíró szerelme, Szellemfi játékkedve és a teátristák fantáziája. A színház e varázsos légköre Szigligetit is rabul ejtette, hiszen Petőfihez és Aranyhoz hasonlóan, maga is vándorszínésznek állt. A Makk Károly rendezte, évtizedek alatt kultfilmmé avanzsált változathoz hasonlóan, a Budaörsi Latinovits Színház előadása sem hagyta el az eredeti mű báját, és nevetésből nevetésbe ejtve ébresztett rá mindenkit a játék, a barátság és a szerelem fontosságára a szürke hétköznapokban.

Az előadás bemutatójára 2015. november 28-án került sor, Szigligeti Ede művét Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila dolgozta át, utóbbi rendezte is, a darabhoz pedig Kovács Adrián szerzett zenét. Liliomfit a Nemzeti Színház tagja, Szabó Sebestyén László, Mariskát pedig a Vígszínház fiatal művésznője, Waskovics Andrea keltette életre. Kamilla, a koros fiatalasszony szerepében a Budaörsi Latinovits Színház művésze, Spolarics Andrea tűnt fel, a magát többre tartó egyetemi bárkit, Szilvai Tódort pedig szintén a társulat tagja, Ilyés Róbert formálta meg. Mellettük olyan színészek tűntek még fel, mint Rujder Vivien (Katona József Színház), Gyöngyösi Zoltán (Vígszínház), Figeczky Bence (tatabányai Jászai Mari Színház), Dóra Béla (Örkény Színház), Lestyán Attila (szabadúszó), valamint Bregyén Péter és Böröndi Bence (Budaörsi Latinovits Színház).

Kiemelt kép: A Liliomfi című előadás plakátja (Fotó: Budaörsi Latinovits Színház)