Az Óbudai Társaskör júliusi programsorozatának egyik kuriózuma a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Sárközy Lajos és zenekarának közös koncertje lesz, de érkezik még László Attila, Oláh Tzumo Árpád, Herczku Ági, Nikola Parov, The Bits és a Budapest Bár, és itt tartják a Cafuné brazil lemezbemutatóját is.

A nyár utolsó nagytermi programja a Társaskör 35 éves jubileumának felvezetésére szervezett sorozat következő része, amely a színház és az irodalom előtt tiszteleg. Színpadra lép Fesztbaum Béla, Frankó Tünde, Hirtling István, Szalai Kriszta és Cserna Antal, Máté Gábor, és a házigazda: Udvaros Dorottya. Július 1-jén a Cafuné zenekar lemezbemutatóján a nemcsak idehaza, de másutt is ritkán hallható brazil zenékből kapunk válogatást: a choro, bossa nova és szamba világába, a riói strandoktól az éjszakai bárokig kalauzolják a közönséget. A nagy múltú Liszt Ferenc Kamarazenekar Sárközy Lajost és zenekarát hívta vendégségbe július 5-re: a Magyaros címet viselő koncerten Járdányi, Dohnányi–Sitkovetsky, Liszt–Wolf Péter, Kodály, Brahms és Csík Gyula művei hangzanak el. 7-én, péntek este a Liszt-díjas gitárművész, zeneszerző és pedagógus, László Attila legújabb formációja lép színpadra: a László Attila Fusion Circus minden tagja briliáns szólista: a billentyűs hangszereknél Oláh Tzumo Árpád, basszusgitáron Lattmann Béla, dobon Zombori Attila, trombitán Pecze Balázs, Lakatos „Soso” Sándor szaxofonon, Csapó Krisztián harsonán játszik – ők szólaltatják meg László Attila egyedi kompozícióit.

Liszt Ferenc Kamarazenekar (Fotó: LFKZ)

Szerelem opera idején – ezt a címet adta rendhagyó produkciójának a FaReMiDo társulat, akik műsorukat ezúttal csak felnőtt nézőknek ajánlják. A legszenvedélyesebb emberi érzés, a szerelem bemutatására a legideálisabb műfaj az opera, a társulatot ismerve azonban az előadásmód most sem lesz szokványos. A július 14-i esten Monteverdi, Händel, Mozart, Donizetti, Bellini, Verdi és Puccini operáiból hallhatunk részleteket. A Jó kör, jó helyen című sorozat következő alkalmával a népzene és világzene műfaj képviselőivel ünneplik a 35 éves Társaskört: július 15-én este a Népzenei Iskola együttese, valamint Kiss Gy. László, a Szent Efrém Férfikar, Herczku Ági és Nikola Parov ad koncertet. 20-án a Budapest Bár érkezik: Behumi Dóri, Frenk és Keleti András hozza el a hűsítő felfrissülést a júliusi kánikulában. Kávéházi cigányzene – jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve, elfeledett dallamokkal, régi dalok újragondolt változataival és új nótákkal. A The Bits a Beatles legjobb dalait szólaltatja meg – olyan ritkaságokat is, amiket a legendás együttes soha nem játszott élőben. A fellépő zenekar 2022-ben bekerült a világ nyolc legjobb Beatles emlékzenekara közé, Liverpoolban, a legnagyobb nemzetközi Beatles fesztiválon (International Beatle Week) pedig elnyerték „a kategóriája legjobb előadója” címet, és a régióban egyedüliként élvezhetik Paul McCartney legendás basszusgitárjának gyártója, a német Höfner gitárgyár Höfner Artist kitüntetését és szakmai támogatását. Koncertjük július 27-én este nyolckor kezdődik a kertben.

Kiemelt kép: Herczku Ági (Fotó: Földházi Árpád)