Június 8-án délután 17 órától felolvasóestet tart a MÉR, azaz a Magvető Könyvkiadó és a Radnóti Színház közreműködésében létrejött közösség és alkotótér. Az egyetemista csoport tagjai a Magvető és Radnóti: Találkozások című nyitott műhely során a MÉR-es alkotótérben született saját írásaikat mutatják be a közönségnek.

A fiatalok a foglalkozásokon a Magvető Kiadónál megjelent kortárs versekkel és novellákkal ismerkedhettek meg a drámapedagógia eszközeinek segítségével, a kreatív írás módszerével maguk is alkothattak. A MÉR közösséget alkotó egyetemisták a 2021-22-es évadban dolgoztak együtt minden szerda délután a Keres Emil Próbaterem falai között, most pedig egy évadzáró alkalom során minden érdeklődő belekóstolhat abba, milyen lehet MÉR-esnek lenni. A különleges foglalkozás több mint egy felolvasóest: festmények szólalnak meg, szobrok kelnek életre és fekete-fehér fényképek kapnak színt. Számozott mondatok rejtőznek a szövegekben, ohrwurm sorok visszhangoznak a fülekben és zene szól a sötétben.

Az egyetemistákat olyan kortárs kötetek szólították meg és inspiráltak alkotásra, mint Dragomán György Rendszerújra, Kántor Péter Valahol itt, Krusovszky Dénes Áttetsző viszonyok, Szabó T. Anna Ár és Szvoren Edina Mondatok a csodálkozásról című művei.

A június 8-i esemény díjmentes, ám regisztrációhoz kötött. A másfél órás előadás után kötetlen beszélgetésre várják a közönséget. Regisztrálni a Radnóti Színház honlapján lehet.

Kiemelt kép: Magvető és Radnóti: Találkozások (Fotó: Radnóti Színház)