A színház vezetése felkészült arra, hogy minden esetben megfeleljen a biztonságos működés feltételeinek a közönség, a művészek és háttérdolgozók egészségénének védelme érdekében. A fellépő produkciókkal, művészekkel közösen a Margitszigeti Színház ezért úgy döntött, hogy az eredeti májusi nyitás dátumát áthelyezi június elejére, a májusi produkcióknak pedig új időpontot biztosít.

Ha az előírások is megengedik, akkor az idei szezon június 3-án, a nemzeti összetartozás napi, Magyar hősök, csaták és szerelmek című emlékesttel kezdődik, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara előadásában Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre fellépésével. A 2021-es műfaji sokszínűség jegyében a színpadon a jazz, pop, elektronikus és klasszikus zenei előadók egyaránt szerepelnek, ráadásul többen közülük speciális, még soha nem látott összeállítással készülnek a margitszigeti közönség elé lépni.

Lotfi Begi például legjobb szettjeivel érkezik, több sztárvendég, köztük Rúzsa Magdi, Radics Gigi, Lábas Viki, Császár Előd, Nika és Kollányi Zsuzsi társaságában. Ez a koncert most szeptember 15-ére került.  A Žagar 20 szeptember 17-én lesz, és a Budapest Klezmer Band 30 éves jubileumához is csatlakozhatunk, most május helyett július 1-én. A Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra koncert szeptember 4-én szól majd, Tóth Gabival és meglepetésvendégekkel. Június 29-én Demjén koncert. Az eMeRTon-díjas Szikora Róbert és az R-Go pedig szeptember 12-én lép fel a főváros zöld szívének nagyszínpadán.

Jelenet a Magyar hősök, csaták és szerelmek című emlékestből (Fotó: Váradi László)

A margitszigeti nyári színházban debütál, A Csókkirály látvány-koncert Radics Gigi, Zséda, Szulák Andrea, Vastag Csaba, Király Viktor, Csonka András és Heincz Gábor Biga közreműködésével, és a minden évben visszatérő dalszerző-zenész Fenyő Miklós immár 24. alkalommal, a Napfény jön a vihar után mottójú összeállításával érkezik a szigetre. Újra lesz Geszti Péter koncert, először lép a Margitsziget közönsége elé Dés László a Pál utcai fiúkkal, és szintén visszatérőként élvezhetjük Stanley Jordan virtuóz játékát a Quartettel.

Érkezik a Puskás musical, a Hegedűs a háztetőn, a Kabaré, a Mozart! és a Tesla musical is, ezeket részben a kőszínházi idényben elmaradt, szabadtéri bemutatókként láthatja majd a közönség, először a Margitszigeten. Az algériai származású koreográfus, Hervé Koubi Odüsszeia bemutatója, és a Raszputyin bőrébe bújó világhírű, orosz balettművész, Szergej Polunyin gondoskodik majd az elmúlt év, és a még előttünk álló időszak keserű pillanatainak tartalmassá tételéről vagy megédesítéséről. Caramel évadzáró koncertje pedig tényleg már csak az a bizonyos hab lesz a tortán a Margitsziget tündérkertjében.

A részletes program a Margitszigeti Színház honlapján olvasható.