A belváros szívében található Orfeum egyedi programokkal várja esténként közönségét, melyek között több vacsoraszínházi előadás is szerepel. Az egyik ilyen az Apád Füle, amely két és fél évvel az Anyád kínja után került bemutatásra, és ahogy elődje az anyák életének momentumait boncolgatta, úgy ebben pedig az apaság napos és kevésbé vidám oldalát ismerhetik meg a nézők.

Breier Ádám és Körösényi Dániel darabját ezúttal is Tallós Rita vitte színre, aki már többször bizonyította, hogy ízléses humorral képes beszélni a legkellemetlenebb témákról is, arról nem is beszélve, hogy nagyon jó érzékkel választja ki rendezései szereplőit: ezúttal Elek Ferenc, Fenyő Iván, Nagy Sándor és Adorjáni Bálint szórakoztatja a nézőket a két felvonásos előadásban.

A történet négy barátról szól, akik közül hárman már apák. Tomi, a társaság negyedik tagja egészen másfajta életet él, képtelen a megállapodásra, minden lehetőséget kihasznál az újabb és újabb kalandokra. Misi, a négy gyerekes családfő rengeteget hajt, hogy megteremtse a lehető legjobb életfeltételeket feleségének és a porontyoknak. Számos helyen dolgozik, de valahogy mégis nehezen jut előrébb. Gábor, a menő jogász „talicskával tolja” haza a pénzt, amiből így sem elég sose, mert az asszony bármennyit képes elszórni. Zoli, a fizikus lemond saját pályájáról, hogy karrierista felesége helyett otthon maradjon GYES-en a gyerekekkel, ő az igazi elnyomott férfi mintapéldánya. Mindhárman kicsit irigykedve néznek Tomira, aki vígan éli mindenféle kötelezettségek nélküli életét.

Jelenet az Apád füléből (Fotó: Várady Nikolett)

Egészen addig a percig, amíg ki nem derül, hogy főnöke lánya, akit igazából csak „becsületből” fektetett le, terhes nem lesz. Innentől kezdve Misi, Gábor és Zoli is igyekszik meggyőzni, hogy csodás kalandok várnak rá apaként. Csak az a bökkenő, hogy ahogy egyre több dolog kerül elő, ezek az előnyök mind hátránynak tűnnek Tomi szemében…

Az előadásban rengeteg dal csendül fel, illetve számos humoros szituációt játszanak el a művészek, amik legtöbbje teljesen életszagú. A darab legnagyobb erőssége egyértelműen az, ahogyan a négy színész együtt működik a színpadon. Süt a játékukból az őszinte öröm, hogy ezzel a témával foglalkozhatnak, annak ellenére, hogy Elek Ferenc az egyetlen, akinek valóban vannak gyakorlati tapasztalatai…

Az Apád füle májusban és júniusban is látható még egy-egy alkalommal, aki szeretné a szórakoztató színházi élményt egy kellemes vacsorával összekötni, annak feltétlenül ajánljuk!

Jelenet az Apád füléből

Kép 1 / 18

Fotó: Várady Nikolett