Kazahsztán legnagyobb városa idén először kapott lehetőséget arra, hogy megrendezze az Almati Nemzetközi Cirkuszfesztivált, amelynek zsűrijében helyet kapott Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója.

Az artistaprodukciók seregszemléje csütörtöktől vasárnapig tart, a fellépők között szerepel a többszörös fesztiváldíjas Hassak Troupe, akiket a XIV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, valamint a Fővárosi Nagycirkusz Tavaszváró – Fesztivál + című műsorában ismerhetett meg a magyar közönség. Porondra lép Pharaoh című magasdrótszámával a XII. Echo of Asia Nemzetközi Cirkuszfesztivál ezüstdíjasa, a Troupe Hametov Üzbegisztánból, ők 2022-ben Zánkán mutatták be díjnyertes produkciójukat a Fővárosi Nagycirkusz műsorában.

Az első Almati Nemzetközi Cirkuszfesztivál zsűrijébe európai és ázsiai országok magas rangú cirkuszművészeti szakemberei kaptak meghívást. Fekete Péter nem ismeretlen a helyi művészek között, hiszen a kazahsztáni artisták közül többen felléptek már korábban a Fővárosi Nagycirkusz porondján.

Kiemelt kép: Fekete Péter (Fotó: Steindl Gabriella)