Április 20-án debütál az Örkény Stúdióban Fekete Ádám mélytengeri gasztrohorrorja Hat medúza egy tepsiben címmel, a szerző maga rendezi az előadást.

„Egy írónak lánygyermeke születik. A lány anyja nincs sehol. (Ez meg hogy lehet?) A lány, amikor a férfira néz, a férfi anyja, felesége, szeretője és gyereke egy személyben. (És még annyi minden stb.) A szerepkörök szétválaszthatatlanul egymásba hurkolódnak. (Ajjaj!) „Mindenben, amit írok, a születésem tapasztalata tükröződik”, írja egy barátjának készülő könyvéről. „A mezsgye, amikor már vagy, de még nem vagy: mintha ott telne az életem. A születésem mindenhová követ. És most már az ő születése is, ezé az ismeretlené, aki az életemet akarja.” (Kiről beszél? De hát azt a kislányt kenyérre lehet kenni!) A Hat medúza egy tepsiben egy felelősségébe belezavarodó férfi története, alámerülés egy minket folyamatosan követő pillantás paralizáló őrületébe” – hangzik a színlap izgalmas fülszövege.

Az ősbemutatóban színpadra lép majd Kókai Tünde, Borsi-Balogh Máté, Bajomi Nagy György, Jéger Zsombor, Nagy Zsolt és Csehi Rebeka. A látványról Molnár Anna és Szabados Luca gondoskodnak, a dramaturg Bódi Zsófia, a zenét szintén Fekete Ádám jegyzi.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Hat medúza egy tepsiben olvasópróbájáról (Fotó: Horváth Judit)