Ingyenes, egyre bővülő és telefonról is elérhető városi séta kínálattal veti bele magát az utcák forgatagába a Sétálj velünk!

A várost felfedezni és megismerni még mindig úgy lehet a legjobban, ha fogjuk magunkat és elindulunk, csak úgy komótosan, sétálva, ahol nem a végcél a lényeg, és nem is a legrövidebb utat keressük. Sétálhatunk a végeláthatatlan sugárutak menték, árnyas fasorokban nézelődhetünk, elcsalinkázhatunk a körutakról, Budapest szinte végtelen lehetőségeket kínál. Választhatunk, hogy Duna-part vagy hegyvidék, ódon Belváros vagy zöld villanegyedek, izgalmas helyi történetek és sorsok, vagy komoly urbanisztikai kérdések érdekelnek minket – az Énbudapestem.hu egyre bővülő sétakínálatában mindenki talál kedvére valót.

Kiért epekedett és kit emlegetett Krúdy Gyula „Pest legszebb rózsájaként”? Hol állnak a magyar Gaudínak is nevezett Lechner Ödön legszebb magyaros szecessziós remekei? Hogyan vált az egyik legterheltebb terünkké a Szabadság tér, ahol farkasszemet néz egymással Kossuth Lajos, a szovjet emlékmű és a birodalmi sas?  Hol tartott feledhetetlen luxus-partikat a századforduló krémje?  Vajon hányszor építették fel Vajdahunyad várát és mit keres ott Drakula? Mi maradt meg a felrobbantott Erzsébet hídból? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak azok, akik jelentkeznek a „túrákra”.

A szervezők a programot úgy alakították ki, hogy ahol lehetőség van rá, az útvonal akadálymentesen is bejárható legyen, hiszen – mint mondják – a város mindenkié. Budapest felfedezése ráadásul a koronavírus járvány közepén is biztonságos; elindulhatunk egyedül, de a partnerünktől a szabad levegőn is tartani tudjuk a megfelelő távolságot, csak ne felejtsük otthon a maszkot. Ráadásul most rengeteg környék új arcát is mutatja, hiszen a forgalom és a tömeg is sokkal kisebb, mint a megszokott turista-szezonban – éljünk a lehetőséggel, hogy városlakóként új oldaláról ismerhetjük meg Budapestet ezekben a hónapokban. Az összes séta elérhető Sétálj velünk! honlapján.

A Várnegyed (fotó: Bartha Dorka)

Kiemelt kép, fotó: Bartha Dorka