A Budapest Bejáró elnevezésre hallgató helytörténeti sétaprojekt változatos útvonalakkal és szabadidős tevékenységekkel invitál minket a fővárós felfedezésére, annak 150. születésnapja alkalmából. Az egyes városrészeket teljesen új nézőpontból, kulturális-építészeti örökségi pontok kijelölésén keresztül mutatják be a szervezők.

A Budapest Bejáró szervezőinek célja, hogy a helytörténeti különlegességeket és a fővárosi épített örökséget bemutassák a város lakóinak. A séták mindig egy fontos helyszínről vagy közlekedési csomópontról indulnak, amelyet a BKK és JCDecaux biztosít a felfedezőknek, az állomásokat a Magyar Sétaszövetség tagjai saját szakmai tapasztalataik alapján választották ki.

Számos tematikus séta közül választhatunk, például az Állati jó sétán a főváros állatszobrait kereshetjük, a Budapest ma túrán kortárs épületeket és szobrokat csodálhatunk, de kutathatunk királyok, hírességek, szerelmek és pletykák után is. A távok között van 1,5 vagy 7 kilométeres, általánosan egy-két óra hosszúságúak.

A Budapest Bejáró feladványfüzet még izgalmasabbá teszi a sétákat, a rejtvény megfejtése lehet egy szó vagy szám, segítségünkre lehetnek a nyomtatványban megtalálható ábrák, skiccek, rajzok. A füzetet letölthetjük a budapestbejaro.hu oldalról, vagy átvehetjük a BKK Ügyfélközpontokban, a Deák Ferenc téren, a Széll Kálmán téren, de a Keleti pályaudvaron, a Szentlélek téren és Kelenföldön is.

Ha végigjárod az összes bázispontot és kitötltve visszaküldöd a füzetedet különböző élményprogramokon vehetsz részt. Megtekintheted a gellérthegyi és Erzsébet hídi távhőaknát, FŐTÁV-kéménylátogatást tehetsz Óbudán, de akár részt vehetsz egy vezetett sétán is Margitszigeten, ahol felkeresheted a legikonikusabb fákat és helyszíneket!

Kiemelt kép: Medgyesi Milán – We Love Budapest