Február 12-én a Szép Nyári Nap – Neoton Musicalt tekinthetik meg az érdeklődők az Érd mellett található simonpusztai Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban. A Magyarock Dalszínház és a Magyar Történelmi Színház közös produkcióját Bakó Gábor és Vizeli Csaba együttes rendezésében láthatjuk.

Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig, Vándorének – mindenkinek ismerősek ezek a slágerek: a ’70-es, ’80-as és ’90-es évek sikerzenekara, a Neoton dalai nagyszerű alapul szolgálnak a Szép Nyári Nap musicalhez. A fiatalok egy forró júliusi napon „önkéntesen” utaznak a jugoszláv határnál lévő Bácsszentmáriára, építőtáborba. Persze, korán kelnek, a reggeli torna után dolgoznak a paradicsomüzemben, de leginkább szórakozni akarnak, táncolni-énekelni, egymást ugratni, és megtalálni a szerelmet. A tábor vezetője, Tóth Antal és helyettese, Panni néni, az orosztanárnő, éberen figyeli a diákok minden lépését. Közben ő maga is nehéz helyzetbe kerül, mert lánya beleszeret a frissen érettségizett Varga Péterbe, aki renitens fiatalnak tűnik. Az építőtábor többi lakója drukkol a párnak, hisz’ mindenki egy emlékezetes nyarat szeretne.

A Szép Nyári Nap 30 évvel a rendszerváltás után a közelmúltunkat eleveníti fel, a nosztalgia közben pedig újra felcsendülnek Jakab György, Pásztor László és Hatvani Emese jól ismert slágerei. A humorban és érzelmekben gazdag történetet Böhm György és Korcsmáros György írta, a jelmezeket Másikné Vizeli Anita tervezte, a koreográfia és a rendezés Bakó Gábor és Vizeli Csaba munkája. Az előadásra támogató jegy váltható, amelynek jelképes ára 1500 Ft, de 14 éves korig a belépés ingyenes.

Kiemelt kép: Jelenetkép a Szép Nyári Nap című előadásból (Fotó: Magyarock Dalszínház)