Ebben a hónapban is folytatódik a Trafó online programsorozata, melynek keretén belül virtuális bűvészprodukciónak, dokutánc premiernek és a TÁP Színház előadásának is tanúi lehetnek az érdeklődők. Az e-Néző sorozat februári műsorában most is egyszeri és különleges, online platformra optimalizált vagy újragondolt előadások kerülnek bemutatásra.

Február 12-én a programsorozat különkiadásaként Gyertyán Balázs bűvész és Varga Vince látványtervező Virtual Irrealities című, kifejezetten online térre tervezett virtuális bűvészműsorát lehet majd megtekinteni. Az előadás élőben kerül közvetítésre a Trafóklubból, mely lehetővé teszi az előadóművészek számára, hogy a nézők bevonásával megteremtsék a kártyatrükkök, mentalista mutatványok és vizuális képalkotási illúziók szórakoztató atmoszféráját. A bűvészprodukció csak szinkronnal nézhető, jegyek pedig korlátozott számban érhetők el.

Február 19-én a TÁP Színház dokumentumszínházi előadása kerül műsorra stream formájában, mely valós történeteket és titkokat mesél el közönségének. Az Alatta-felette című produkció arra a kérdésre próbál választ találni, hogy „hogyan éljük meg a magányunkat most, hogy erősebben szembesülünk vele, mint korábban bármikor?” A rögzített előadásban Egger Géza, Fekete Ádám, Göndör Laci, Hajmási Péter, Háda Fruzsina, Jónás Vera, Laboda Kornél, Láng Annamari, Vajdai Vilmos, Vetlényi Lili, Vranik Krisztián és Znajkay Zsófia lépnek színpadra.

Végül, de nem utolsó sorban február 26-án kerül bemutatásra Simkó Beatrix A kredenc a pincében maradt című produkciójának online verziója, amely „az ugyanerre a napra tervezett trafós nagytermi táncpremier képernyőre optimalizált esszenciája lesz.” Az előadás azt a ritkán tárgyalt témát boncolgatja, hogy miképpen hat ránk és hogyan változtat meg bennünket az évtizedek során folyamatosan alakuló korszellem. A werkfilm, a tánc, az interjú és a kerekasztalbeszélgetés műfajait ötvöző alkotás mindannyiunk számára fontos üzenetet képvisel, társadalmi, kulturális és generációs háttértől függetlenül. Az előadásban szerepel: Kasza Polett, Kiss Eszter, Krámer György, Takács Katalin és Váth Máté.

A különleges produkciók mellett a hét minden napján továbbra is változatos, ingyenes programokkal várja nézőit az e-Trafó. Hétfő esténként folytatódnak az online táncórák Keresztes Patrik, Oberfrank Réka, Grecsó Zoltán és Góbi Rita vezetésével. A keddi Fülbevaló zenei kínálatában februárban bemutatkozik a Tudás Hatalom csoport, valamint Bernáthy Zsiga és Karcis Gábor audiovizuális live actje is elérhető lesz az érdeklődők számára. Szerdánként a TudásTrambulin webinár-sorozatban Kricsfalusi Beatrix színháztörténész, Rényi András művészettörténész és Molnár Szabolcs zenetörténész ismeretterjesztő előadásait láthatják a nézők, a Trafó Galéria csütörtök esti Nyitott Műterem című online beszélgetéssorozatának keretében pedig a következő hetekben Keresztes Zsófia, Rita Ackermann, Gerhes Gábor, Borsos Lőrinc, Ember Sári, Németh Ilona műtermébe és aktuális munkáiba nyerhetünk betekintést.

Az e-Néző programsorozatának előadásairól, a jegyekről és a visszanézhető programokról további információ a Trafó weboldalán olvasható.

Kiemelt kép: Gyertyán Balázs a Virtuális bűvészet produkcióban (Fotó: Bogdán Réka)