Február 27-én debütál a magyar mozikban Szabó István, a Nemzet Művésze címmel kitűntetett, Oscar-, Golden Globe-, cannes-i Aranypálma-, berlini Ezüstmedve- és Kossuth-díjas filmrendező, érdemes és kiváló művész legújabb filmje, a Zárójelentés. A nemzetközileg elismert alkotó pályájának legfontosabb művészeivel dolgozott ismét együtt: Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal és Koltai Lajos operatőrrel.

A történet az elismert kardiológusról, Stehpanus professzorról szól, akit váratlanul nyugdíjaznak, ám a férfi nem akarja szögre akasztani hivatását, ezért úgy dönt, hogy szülőfalujában körzeti orvosként helyezkedik el. A településen él egykori szerelme és gyermekkori legjobb barátja is, a velük való újbóli találkozás számos emléket idéz fel Staphanusban. Persze ezek körül nem mind kellemes, így ezek és a rosszindulatú politikai támadások nem hagyják, hogy beilleszkedjen a békés vidéki idillbe.

Az Intercom által forgalmazott Zárójelentés forgatókönyvét Szabó István jegyzi, a produceri feladatokat Sándor Pál és Tőzsér Attila látták el. A filmben Klaus Maria Brandauer és Eperjes Károly mellett feltűnik majd Udvaros Dorottya, Kerekes Éva, Csákányi Eszter, Szirtes Ágnes, Csomós Mari, Andorai Péter, Orosz Ákos és Börcsök Enikő is.

Klaus Maria Brandauer és Eperjes Károly a Zárójelentésben (Fotó: Intercom)

Kiemelt kép: Udvaros Dorottya és Klaus Maria Brandauer a Zárójelentésben (Fotó: Intercom)