Idén is változatos színházi kínálattal, zenei és táncos programokkal és kiállításokkal várja a látogatókat a Soproni Tavaszi Napok február 24. és április 12. között. A sokszínű színházi előadások mellett a zenét, képzőművészeteket és szakrális rendezvényeket kedvelőket is várja az eseménysorozat. A gazdag kínálatból az egész család tud választani, így minden korosztály jól érezheti magát a fesztiválon.

A színházi előadások sorát február 24-én a Zentai Magyar Kamaraszínház nyitja Csurka István Deficit című darabjával. Másnap a magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház Tizennyolc című történelmi drámáját láthatja a közönség Andrási Attila vendégszereplésében. Megtekinthető lesz még többek között Darvasi László monodrámája, a Karády zárkája, a Bolond Shakespeare című produkció Ács Tamás előadásában, illetve a 2018. évi Kaleidoszkóp Versfesztivál fődíjasa, Borbély Sándor színművész is előadja Petőfi Sándor Az apostol című művéből készült önálló estjét. A Soproni Petőfi Színház három, műsoron lévő előadása – Peer Gynt, A gyertyák csonkig égnek, Zenta 1697 – is a Tavaszi Napok idején búcsúzik a nézőktől.

A rendezvénysorozat három fő helyszínen lesz megtartva: a Liszt Ferenc Kulturális Központban, a Munkácsy teremben és a Petőfi Színházban.

Kiemelt kép: Jelenet a Soproni Petőfi Színház Peer Gynt című előadásából (Fotó: Szita Márton)