Mit tehet egy fiatal, akire a társadalom és a család folytonos elvárásai egyre növekvő terhet raknak? Szembefordul a bénító konvenciókkal, és megpróbál önálló, őszinte életet élni. Jhenő, a pártfőtitkár fia is megelégeli az őt irányító szigorú szabályokat, és lázadása bizonyítékaként eljegyzi a szabad és tisztességes Ájvonne-t,  akire nem nehezednek a mindannyiunkat gyötrő társadalmi nyomások.

A szabadságkeresés, a generációs feszültségek, a társadalmi elvárások fojtó béklyói és a kétségbeesett kitörni vágyás áll a REÖK legújabb abszurd drámájának középpontjában. A Herczeg T. Tamás jegyezte, fanyar humorú Ájvonne, a berliminszki menyasszony online bemutatója február 9-én lesz Sebők Maya címszereplésével.

A színházi élmény nem sérül, a közönség tekintetét a darabba épített kamerák igyekeznek helyettesíteni, az épület különböző helyiségeiben párhuzamosan játszódó jelenetek pedig a díszletbe épített monitorokon láthatók.

A művet Witold Gombrowitz Yvonne, a burgundi hercegnő nyomán Bodolay Géza írta, a produkció az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készül.

Kiemelt kép: Ájvonne, a berliminszki menyasszony (Fotó: REÖK)