Február 6-án debütál a magyar mozikban Gyöngyössy Bence legújabb filmje, A feltaláló. A Cseppben az élet című négyrészes sorozat jeleneteit is felhasználó egészestés alkotás id. Béres József, a Béres-csepp feltalálójának életét dolgozza fel. A Petényi Katalin, Kabay Barna, Fonyódi Tibor, Czető Bernát László és a rendező által jegyzett forgatókönyv mintegy tíz évet ölel fel: a hatvanas évek derekától a hetvenes évek közepéig tartó időszakra fókuszál, amikor is a tudós húga betegségével és a regnáló hatalom nyomásával egyszerre küzdve dolgozott a Béres Csepp formuláján.

Béres József szerepében Gáspár Tibor látható, akit az alkotók casting nélkül választottak, kifejezetten rászabták a készülő karaktert. A Jászai Mari-díjas színművész beszélt arról korábban, hogy ma is aktuálisnak tartja a film témáját, hiszen számos példát lehet arra látni, hogy a kreatív elméket különböző tényezők hátráltatják tehetségük kibontakozásában. Papp Katalint, Béres feleségét Huszárik Kata játssza, mellettük feltűnik a vásznon Székely B. Miklós, Hatházi András, Seress Zoltán, Für Anikó, Lukács Sándor, Trokán Péter, Bede-Fazekas Szabolcs, Oberfrank Pál és Trill Zsolt is.

A premier időpontja is igazán különleges, mivel Béres József 1920. február 7-én látta meg a napvilágot, így a február 6-i bemutatón egy nappal a 100. születésnapja előtt kerül majd a mozikba a Pannonia Entertainment által forgalmazott életrajzi dráma.

Kiemelt kép: Jelenet A feltaláló című filmből (Fotó: Pannonia Entertainment)