December 11. óta izgalmas kiállításnak ad otthont a Műcsarnok: Keleti Éva munkásságának több mint hatvan évét átfogó különleges fotók láthatók a Hősök terén található múzeumban egészen február 2-ig. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus az ’50-es évek végén kezdett el fényképezéssel foglalkozni, képein olyan ikonikus alakokat örökített meg, mint Psota Irén, Törőcsik Mari és Gálvölgyi János.

30 évnyi kihagyás után, 88 évesen lett ismét aktív, új alkotásai közül több különleges darab is látható a kiállítás keretében, például a kaposvári négyesikrekről, akik közül három fivért most, hatvannégy évvel később újra lefotózott. Friss portrékat készített továbbá Vecsei H. Miklósról, Maurer Dóráról és Schiff Andrásról is, tehát képeivel továbbra is a zenéről, művészetről, irodalomról és a színházról mesél.

A következő hetekben az érdeklődőket nem csak a fotográfus maga (január 14-én, 21-én és 28-án) vezeti körül alkotásai között, tárlatvezetést tart majd Vecsei H. Miklós, a Vígszínház színművésze (január 25.), Pályi Zsófia és Hirling Báling fotográfusok (január 29.), illetve Mácsai Pál is, az Örkény Színház igazgatója is (február 1. ).

Kiemelt kép: Mácsai Pál (Fotó: Örkény Színház)