Idén a járványveszély miatt kétszer is elmaradt a 13. Ördögkatlan Fesztivál, a szervezők azonban így sem hagyják Katlan-élmény nélkül az érdeklődőket: október 23-án és 24-én közös faültetésre invitálják a fesztivál kedvelőit az Ördögkatlan falvaiba.

A hétvégi programokat 23-án a nagyharsányi faültetés indítja a Vásártér utcában, melyen Beck Zoli adja majd az aláfestő zenét, valamint, amíg a faluturisták és a szervezők ültetik a fákat, addig Szuhay Márton képzőművész pedig fából egy 13-as számot fog faragni, melyet az esemény végén szimbolikusan meggyújtanak majd, elköszönve ezzel az idei elmaradt fesztiváltól.

Másnap délelőtt 10 órától Villánykövesden gyümölcstermő bokrokat lehet majd ültetni, míg a kicsik megnézhetik Keresztes József Mit eszik a micsoda? című gyermekelőadását Matta Lóránt előadásában. Délután 15 órától Beremenden folytatódik a faültetés a Szoborparkban, este 17:30-tól pedig a k2 Színház Béke, avagy a nagy Dionüszia című ősbemutatója zárja a programsorozatot. Az előadást játsszák: Bán Bálint, Borsányi Dániel, Formán Bálint, Gyöngy Zsuzsa, Király Dániel és Piti Emőke. (Az előadás a beremendi lakosoknak ingyenesen látogatható, a többi látogatónak a résztvétel regisztrációhoz kötött.)

Kiemelt kép: Hangulatkép az Ördögkatlan Fesztiválról (Fotó: Ördögkatlan Fesztivál)