Október 26-án ősbemutatót ünnepel a Mozsár Műhely. A Nagymező utcában található játszóhely, mely idén kezdte meg harmadik évadát, kiemelten fontosnak tekinti, hogy teret adjon a kortárs magyar írók műveinek. Legújabb mottójuk („színház újragondolva”) jegyében különleges előadásokkal várják a régi és új nézőiket. Idei második premierjük, a Netentúli történetek – ezt blogozd ki! Lackfi János Facebookon megjelent bejegyzéseiből és verseiből állt össze.

Alpár Balázs és Grisnik Petra (fotó: Kállai-Tóth Anett)

A József Attila-díjas költő, író és műfordító saját közösségi oldalán indította el 2017-ben a MINDEN NAPRA EGY SZTORI elnevezésű, kalendáriumjellegű írásfolyamát. Ezekből a történetekből a Mozsár Műhely felkérésére Korcsmáros György rendezésében készült előadás Grisnik Petra és Magyar Bálint főszereplésével. Lackfi János Facebook-posztjaiból a mai világunkat, a különböző típusú párkapcsolatokat, egymás megértését és meg nem értését bemutató, szórakoztató jelenetfüzért szerkesztettek, melyet a megzenésített versek tesznek igazán egyedivé. A dallamok szerzője a Fugato Orchestra vezetője, Alpár Balázs volt.

A Netentúli történetek – ezt blogozd ki! huszonöt Facebook posztot és kilenc verset dolgoz fel. Lackfi János internetes történetfolyama hamarosan pedig könyv formában is megjelenik.

Forrás: Mozsár Műhely