Új bemutatóra készül a Láthatáron Csoport: a Fábián Péter által rendezett Kenyértörés premierjét Szentendrén a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban tartják szeptember 23-án.

A „Bertolt Brecht nyomán” készült Kenyértörés címet viselő tandráma a szolidaritás és a háború viszonyát boncolgatja. Mi a helyes döntés, ha a szolidaritás erkölcsi parancsa ellentétbe kerül a túlélés parancsával? Elítélhető-e az, akinek saját és szűk közösségének boldogulása előbbre való, mint a bajba jutottakért való kiállás? Mi történik akkor, ha valaki a másikért való kiállással saját közösségét sodorja veszélybe? Hol van az a pillanat, amikor már nem helyes csendben maradni, és hol van az a pillanat, amikor még csendben kell maradni? Rengeteg kérdés, amelyekre a darab interakciókkal próbál válaszokat adni a részvételi színházi előadásban.

A Fábián Péter által írt és rendezett darab példázat a szolidaritásról, ami egy, a perzsa hódítás alatt élő apró hellén család történetén keresztül fogalmazódik meg. A történet szereplőit Csányi Dávid, Feuer Yvette, valamint váltott szereposztásban Hada Fruzsina és Varga Orsolya kelti életre, a látványért Zubor Kata felel.

Kiemelt kép: A Kenyértörés címú darab alkotócsapata (Fotó: Varga Tímea)