Fülei Balázs, Dés László, Balog József önálló estjével, cimbalomgálával, operaesttel, összesen 12 koncerttel, Bősze Ádám műsorával és a Casanova című 18 éven felülieknek készült bábkomédiával várja közönségét a Kiskorona7 – Óbudai Társaskör novemberben.

November 3-án Szurgyi Gergely gitárművész játszik a nagyszínpadon: a klasszikus gitáros generációk egyik szentélye az Óbudai Társaskör, hiszen hosszú évek óta kötődik az intézményhez Róth Ede és tanítványainak köre. 4-én Fülei Balázs zongoraművész érkezik, aki Schubert A-dúr szonátáját, Chopin f-moll balladáját és Liszt-műveit játssza. 6-án, szombat este, egy felnőtteknek szóló színpadi program, a Casanova című bábkomédia lesz műsoron. „Casanova körül minden létező személy az ő szeszélyének, érzelmi váltakozásainak és szenvedélyes szerelmi bűvöletének bábfigurája. Ám ez csak akkor válik igazán megjeleníthetővé, ha a konkrét szereplő a saját viselkedésének parodisztikus elemeit mutatja a felszínen. Lényegét tekintve a szerelmi identitásnak egy nagyon mélyről fakadó lélektani útvesztőjében vergődnek a szereplők, akik Casanova játékszereként, a saját vágyaikon keresztül élik meg szerelmi identitászavaraiknak konfliktusait” – árulta el az előadás kapcsán Éry-Kovács András író, rendező.

Jelenet a Casanova című előadásból (Fotó: Óbudai Társaskör)

November 11-én a XVI-XVIII. századi zenét korhű hangszereken játszó Musica Profana Együttes Újborünnep című produkcióját hallhatják az érdeklődők a Till Ottó-teremben. Az újbor, ahogy a szerelem is, gyakran megrészegít – ez derül ki a régi magyar énekekből az előadáson. Szintén a szerelemről énekel majd Dés László is, november 13-án, a Dalok egy zongorával című esten. „Úgy megmutatni a dalaimat, ahogy megszülettek, a maguk egyszerűségében, líraiságában, és együtt a közönséggel megidézni, hogy milyen is az, amikor ülök egy szobában egyedül a zongoránál, és írom a dalt” – mondta el a szerző. 29-én Keszei Bori és Fülep Máté közös estjén vehetünk részt, többek közt Mozart Don Giovanni és Figaro házassága című operáiból hallhatunk majd áriákat és duetteket.

November 17-én különleges kamarakoncertet ad G. Horváth László és Dinyés Soma: amellett, hogy két koncerten eljátsszák Bach mind a hat hegedűre és obligát csembalóra írott szonátáját, betekintést adnak a zeneszerző lipcsei nappalijának repertoárjába is. Másnap, 18-án, a Fehéren feketén-sorozatban Balog József zongoraművész ad hangversenyt: Bolla Milán bevezetője után Liszt-műveket és átiratokat hallhat a közönség. A hónap kínálatában szerepel még a Musiciens Libres lemezbemutató koncertje, valamint Bachändel címmel Bach és Händel csembalóra, gordonkára, trombitára és alt hangra írott darabjaiból válogat Bojta Zsuzsanna (alt), Horváth Bence (trombita), Miskolczi Anita (cselló) és Pétery Dóra (orgona).

Bősze Ádám (fotó: Mozsár Műhely)

24-én a BMC Nemzetközi Cimbalomverseny 2019 győzteseinek hangversenyét rendezik meg a koncertteremben, közreműködik Gódor Erzsébet, Szabó Dániel és ifj. Ürmös Sándor. Az A Capella Savaria pedig Két Haydn a négyzeten címmel ad hangversenyt 28-án Michael Haydn és Joseph Haydn műveiből, a szólisták: Kalló Zsolt (hegedű) és Bertalan Andrea (fuvola). Bősze Ádám Nagy zenészek, nagy szerelmek című sorozatának #CHOPIN című epizódjával 24-én látogat a Kiskorona7-be, Mácsai János zenetörténész pedig a 26-i Beethoven-esten beszél a szerzőről. A program két közreműködője Miranda Liu, hegedűművész és Borbély László, zongoraművész.

Az Óbudai Társaskör Galériájában november 3-án nyílik és 24-éig látható Bögi Dia BACKLIGHT című kiállítása. A tárlat hétfőtől péntekig 15 és 19 óra között lesz megtekinthető.

A részletes program az Óbudai Társaskör honlapján tekinthető meg.

Kiemelt kép: Az Óbudai Társaskör Till Ottó-terme (Fotó: fidelio.hu)