Rafał Aleksander Łuszczewski zongoraművész szólóestjével, jazz-és világzenei koncertekkel, Bősze Ádám és Fesztbaum Béla önálló estjével, illetve Dés László, Parti Nagy Lajos és Závada közös műsorával várja a közönséget a Kiskorona7 – Óbudai Társaskör áprilisban.

Április 6-án a Németh Zsombor által alapított Simplicissimus Kamaraegyüttes játszik a nagyszínpadon, akik a Telemann burleszkjei című összeállításukban a szerző négy művét játsszák el. 8-án a Budapest Klezmer Band a Klezmer varázs című összeállításukból vonultat fel a tradicionális zsidó zenei feldolgozásokból. 10-én az Óbudai Kamarazenekar virágvasárnapi hangverseny keretében több mint tíz év után most játszik először együtt a Budapesti Vándor Kórussal. 11-én Papp János színművész önálló estjébe nyerhetünk bepillantást, melynek témája a férfi és nő kapcsolat. Az esten Gerendás Péter muzsikál, saját dalaival teszi teljessé az előadást. 14-én Dés László, Parti Nagy Lajos és Závada Pál pedig Esterházy Péterre emlékezik. „Azt gondolom, hogy ez az est nagy ünnep lesz, a magyar kultúra ünnepe, sok drámával, humorral és zenével. Napjainkban egy ilyen kulturális eseménynek különösen nagy jelentősége van, hiszen túl azon, hogy nagy formátumú alkotók adják elő műveiket, a hagyományos irodalmi estekkel ellentétben itt az írók olyan írásaikat olvassák fel, amelyek rezonálnak a korra, a pillanatra, amiben mindnyájan élünk. Ez a jelenidejűség nem mindennapi előadást ígér. A szöveg és zene párbeszéde, a zenészek reakciója csak fokozza, erősíti ezt az élményt” – nyilatkozta Dés László az Össz-hangban Esterházyval című estről.

Fesztbaum Béla A Dalok a kispipából című előadásban (Fotó: Rózsavölgyi Szalon)

22-én Rafał Aleksander Łuszczewski játszik a nagyszínpadon: a lengyel művész 16 évesen a Tokiói Szimfonikus Zenekarral debütált Japánban, ezután Észak- és Dél-Amerika, Ázsia, Ausztrália, Afrika, a Közel-Kelet koncerttermeiben, és szinte az összes európai zenei színpadon fellépett. 23-án az Eastwing Group – Kéri Gábor (gitár), Frankie Látó (hegedű), Megyaszay István (basszusgitár), Mogyoró Kornél (ütőhangszerek) – várja a közönséget magyar gyökerű világzenei és jazz produkciójával, amelyet népdalfeldolgozások, modern afro és dubstep ritmusok tesznek egyedivé. Programjukban improvizációk is szerepelnek kortárs és népdal témákra, emellett izgalmas énekes és hangszeres – sőt néha tánc – szólók teszik színessé műsorukat. 24-én a Lélektől lélekig című lemezbemutató koncertre kerül sor a 125 éve született szerző emlékére. Közreműködik Korondi Anna (ének), Line Ildikó (hegedű), Bányai Miklós (brácsa), Kiss-Domonkos Judit (gordonka), Szalai András (cimbalom), Kósa Gábor (zongora) és Korhecz Imola előadóművész.

27-én a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének Tanszékének harmadéves hallgatói érkeznek vizsgaelőadásukkal: Molnár Ferenc csirkefogójának életéről és haláláról szól az estjük, kuplékkal, verssel és nosztalgikus hangulatú kísérő muzsikával fűszerezve. 29-én. Váradi Gyula és Lakatos György adnak koncertet, amelyen elhangzik többek közt Mozart: A-dúr hegedű-zongora szonátája, valamint Bach, J-M. Leclair, Bartók és Brahms kamaraművei. 30-án pedig A Dalok a kispipából című Seress Rezső-esttel zárul az áprilisi programkínálat.

Kiemelt kép: Pillanatkép az Össz-hangban Esterházyval című előadásból (Fotó: Sonatina Művészeti Ügynökség)