A Tárogató Úti Színpad (volt IBS Színpad) a II. kerületben, a főváros budai, zöldövezeti részén, kellemes környezetben található. Januárban és februárban gyermekeknek szóló színházi előadásokkal, a L’art pour L’art társulat legjobb jeleneteivel, valamint beszélgetős estekkel várják az érdeklődőket.

A legkisebbeknek és családjuknak több programmal is készülnek: január 16-án, február 6-án és 13-án az Erich Kästner klasszikussá vált meseregénye alapján készült A két Lotti előadást tekinthetjük meg, Bokor Zsuzsa, Fiziker Dorottya, Kiss Andrea, Ligeti Attila, Losonczi Ilona, Varga András és Váradi Eszter szereplésével. Marék Veronika egyik legismertebb és legkedveltebb mesehősei kétszer is tiszteletüket teszik a színházban: január 22-én (Boribon és a hóember) megtudhatjuk, mihez kezd Boribon és Annapanni a karácsonyra kapott szánkóval és játékmackókkal, február 19-én pedig (Boribon autózik) a címszereplőnk azt szeretné, ha Annipanni mesélne neki új mesekönyvéből, de rengeteg a tennivaló, Annipanni nem ér rá. Ráadásul még alma sincsen otthon, amiből finom almáspitét lehetne sütni, így Boribon almáért indul kis piros autójával. Január 23-án újabb régről ismert bábfigurákkal találkozhatunk: többek között Mazsola, Manócska és Tádé is várja a szórakozni vágyókat az Ametist Bábszínház előadásában. A farsangi időszakhoz igazodva kerül műsorra Gryllus Vilmos Maszkabál című zenés előadása: február 12-én igazi jelmezbál elevenedik meg. A nyitány után sorban mutatkoznak be a „jelmezbe öltözött” dalok: a varázsló és a banya, az ősember és a bohóc, a kéményseprő, a szerecsen, a páncélos lovag és a hétfejű sárkány. 

Jelenetkép a Mazsola és Tádé című bábelőadásból (Fotó: jegy.hu)

A gyerekek mellett a felnőttekre is gondoltak a szervezők: a Best of L’art pour l’art azokat a jeleneteknek és daloknak a válogatása, amelyek a társulat több mint két évtizedes televíziós és színpadi munkájából kimagaslanak sikerességük révén, és amelyek a magyar abszurd klasszikusainak tekinthetők. Hiszen az ország minden szegletében, foglalkozástól és kortól függetlenül, munkahelyeken és otthonokban számtalan humort értő és szerető ember használja az örökzöld L’art pour l’art szlogeneket, kifejezéseket és poénokat. A műsorban újból találkozhatunk a Besenyő család tagjaival, akiket Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt és Szászi Móni kelt majd életre.

Január 30-án Grecsó Krisztián Mellettem elférsz című önálló estjére kerül sor: a 70 perces előadás egy merengős együttlét jó szóval, anekdotákkal és sok mosollyal. Történetek a családról, múltról, jövőről, versek dal-kabátban és emberi hangra, valamint új prózák teszik ki a mesélős pódiumest műsorát. Február 13-án Ungváry Krisztián, a Tokajban található Vayi Borászat tulajdonosa és borásza tart előadást A kitörés története címmel, amely a II. világháború egyik legvéresebb katonai akcióját, a budapesti német-magyar csapatok kitörési kísérletét mutatja be, ahol kevesebb mint öt nap alatt húszezer katona pusztult el, ugyanennyien estek fogságba, míg az átjutás legfeljebb 700 főnek sikerülhetett. Február 20-án Boldizsár Ildikó és Bóna László Csodára várva című közös estje a csodák valóságát és metafizikáját járja körül azzal a széles tapasztalati, gyakorlati és elméleti háttérrel, amely mindkettőjük munkásságát meghatározza és hitelessé teszi. 

Kiemelt kép: Grecsó Krisztián (Fotó: jegy.hu)